Aero klub /AK/ “Ptuj” iz Slovenije pobjednik je 21. Petrovdanskog padobranskog kupa “Prijedor 2016”, koji je ovog vikenda održan na prijedorskom aerodromu Urije.
Slovenački padobranci su sa 66 negativnih poena iza sebe ostavili domaćine, AK “Prijedor” sa 96 negativnih bodova, dok je ekipa trećeplasiranog AK “Naša krila” iz Paraćina imala 141 negativan bod.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Nedeljko Brdar iz Rijeke sa devet negativnih poena, drugo Gorazd Vindiš iz AK “Ptuj”, a treće njegov klupski kolega Peter Balta sa po 10 negativnih bodova.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Angelika Hus iz AK “Prijedor” sa 18 negativnih bodova, drugo Ina Gitel iz ekipe “Kozara” sa 33 negativna boda, a treće Ana Marija Grubač iz Banjaluke sa 39 negativnih poena.

Među veteranima prvo mjesto pripalo je Drašku Lajiću iz AK “Prijedor” sa 12 negativnih bodova i više boljih rezultata od drugoplasiranog Valentina Husa, klupskog kolege sa takođe 12 negativnih poena, dok je treće mjesto zauzeo Slobodan Terzić iz ekipe “Kozara” sa 17 negativnih bodova.

U kupu, koji je od 2010. godine u zvaničnom kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije, učestvovalo je 10 ekipa sa 50-ak takmičara iz osam zemalja – Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, NJemačke i Kanade.

Glavni sudija kupa bio je Sanimir Handanagić, a zbog loših vremenskih uslova danas se nije letjelo ni skakalo, te su rezultati dobijeni na osnovu jučerašnjih šest od osam serija kvalifikacionih takmičarskih skokova.

Danas je trebalo da se skaču još dvije serije plus polufinalni i finalni skokovi, ali vremenske prilike to nisu dozvolile.

Medalje i pehar pobjedničkim ekipama uručio je predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović, koji je potom zatvorio ovogodišnji kup.

Organizator kupa je AK “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

SRNA