Druga ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ , održana je 3.jula , kod škole u Brezičanima. U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim igrama i poljoprivrednom kvizu , u čemu su se takmičile ekipe Gornje Dragotinje – Marina , Jutrogošte , Donje Dragotinje i Brezičana.

Najuspješnija je bila ekipa Brezičana,  koja je pobjedila u navlačenju konopca , bacanju kamena s ramena, nabacivanju obruča i poljoprivednom kvizu. Drugo mjesto zauzela je Donja Dragotinja , treća je ekipa Gornja Dragotinja – Marini , najuspješnija u trčanju u vrećama , dok je na četvrtom mjestu , ekipa Jutrogošte. Priznanja i pobjednički pehar ,ispred domaćina manifestacije , ekipama je uručila je Oliver Brdar Mirković.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi tamburaškog orkestra , najmlađeg i prvog foklornog ansambla KUD „Milan Egić“ iz Brezičana ,narodni umjetnici , muzičari  i vokalni solisti.

Nakon  Miske Glave , ekipa Brezičana drugi  je finalista , kulturno-zabavnog karavana “Selo veselo 2016“ , koji se održava u okviru „Kulturnog ljeta“ Grada Prijedora.

prijedor24h/Saša Goronja