Istorijski plasman Velsa u polufinale šampionata Evrope “zakomplikovao” je život pojedinim fudbalerima, koji su morali da promijene planove, pošto ni sami nisu vjerovali da će kao debitanti stići do plasmana među četiri najbolja na Starom kontinentu.

Tako je Ledli King morao da odloži vejnčanje, Kris Ginter bio je kum na bratovljevom vjenčanju preko “skajpa”, dok je Nilu Tejloru propao plan da iznenadi suprugu za rođendan odlaskom na koncert Bijonse, pa je umjesto toga ona došla u Francusku na četvrtfinale.

“Ledli je termin za vjenčanje rezervisao još dok smo igrali u kvalifikacijama. Ko bi tada povjerovao da ćemo ovako daleko dogurati. Ali, ne brinite, sve naše misli trenutno su usmjerene polufinalu protiv Portugalije”, izjavio je prva zvijezda Velšana Geret Bejl.

Ginter, koji je morao da propusti bratovljevo venčanje u meksičkom Kankunu, rekao je da nije bilo šanse da ne igra u polufinalu, što je istorijski trenutak za državu, ali je našao rješenje, pa je kumovao preko “skajpa”.

Zanimljivo, čak su i roditelji izabrali da gledaju polufinale sa Portugalijom.

Konačno, Tejlor je rekao da mu se supruga sjajno provela gledajući trijumf protiv Belgijanaca, a za Bijonse – ima vremena.

Polufinale između Velsa i Portugalije igra se u srijedu od 21 sat u Lionu.

RTS