Nove-stare nesuglasice unutar tzv. Saveza za promjene u Trebinju. Gradski odbor NDP-a danas je saopštio da neće podržati kandidaturu Slavka Vučurevića za gradonačelnika Trebinja.

Ovakav stav uslijedio je samo dva dana nakon što je predsjednik NDP-a Dragan Čavić na promotivnom skupu javno podržao Vučurevićevu kandidaturu.

Aktuelni gradonačelnik i kandidat tzv. Saveza za promjene kaže da nije iznenađen ovakvim stavom trebinjskog NDP-a, jer ga nisu podržali ni na posljednjim izborima. Ipak, od Dragana Čavića i vrha NDP-a očekuje da ispoštuju koalicioni dogovor u vezi sa podrškom zajedničkom kandidatu. U suprotnom, kaže Vučurević, Čavić bi mogao ostati bez podrške za svoju kandidaturu u Banjaluci.

Ne možemo zaboraviti tri godine opozicionog djelovanja i „leći u brazdu”, kako neki priželjkuju i podržati Slavka Vučurevića – kažu u trebinjskom NDP-u. Nakon što im iz vrha stranke nije dozvoljeno da imaju svog kandidata za gradonačelnika, tvrde da ne podržavaju ni Vučurevića, ni Petrovića.

Ali nešto će ipak morati da poruče svom članstvu – koje ime da zaokruže u oktobru. Koje ime, u NDP-u nisu željeli da otkriju. Do izbora, kažu, ima još vremena.

Slobodan Šaraba, predsjednik GO NDP Trebinje, kaže da su svoj stav o aktuelnom gradonačelniku rekli, a da sa drugom stranom nisu izgradili nikakav politički odnos.

Dragan Čavić je još u ponedjeljak na promotivnom skupu SZP javno podržao Vučurevićevu kandidaturu i rekao da NDP stoji uz savez i njegovog kandidata. O specifičnoj situaciji u Trebinju imao je ovakav stav:” Mi smo njih u Trebinju obavezali da ni za živu glavu ne smiju podržati Luku Petrovića, ukoliko do toga dođe istog časa će Gradski odbor biti raspušten”.

Slavko Vučurević sada od Čavića očekuje da održi riječ i potpuno ispoštuje potpis na koalicionom ugovoru. “Poruka i Čaviću i Šarabi: ukoliko gospodin Čavić ne održi riječ, onda on nema podršku gradskih odbora SDS i PDP kao gradonačelnički kandidat u Banjaluci”, kaže Vučurević.

Čavić danas nije bio dostupan za komentar. Zdravko Krsmanović takođe, jer kaže da u vezi sa situacijom u Trebinju može da istupa samo predsjednik stranke, koji će, očigledno, morati dobro da izbaždari vagu kojom će vagati naredne odluke.

RTRS