Nadogradite svoj stil i orman modnim detaljima!

MUŠKA TORBA

Ukoliko ste zaposlen muškarac vjerovatno sa sobom nosite ključeve, novčanik, naočale za sunce i telefon ili tablet. Sav taj prtljag nije baš estetski lijepo strpati u džepove. Upravo zato poznati stilista Adam Šemberg savjetuje da svaki muškarac obavezno mora da ima klasičnu kvalitetnu torbu, koju će koristiti bez obzira da li ide na put, u teretanu ili na posao.

CVIJET NA REVERU

Ako želite da dodate neki detalj na vaš sako, postavite ga da približno bude u ravni očiju ljudi koji vas posmatraju. Jedan detalj koji momentalno pokazuje vašu ličnost i stil su cvijetovi na reveru. Ovaj neobičan aksesoar lijepo stoji na klasičnim odjelima, jer ublažuje njihovu formalnost, ali može se nositi i na potpuno ležernim komadima, poput havajskih košulja.

PERTLE U BOJI

Ako imate dres kod u vašoj firmi i morate da nosite klasične cipele, probajte da budete malo hrabri i eksperimentišite sa bojama čarapa ili pertli. Standardne neutralne boje pertli zamjenite krajne neočekivanim nijansama i tako ćete dati neobičan vibe klasičnim oksford cipelama. Unesite dozu zabave u vaš ljetni stil, to je sasvim dozvoljeno.

MUŠKI NAKIT

Prvo pravilo u izboru muškog nakita glasi: srebro ili zlato. Ljudima koji imaju svjetliji ten, preporučuje se da biraju nakit od lakih metala kao što su platina i srebro. Toplim i bronzanim tonovima kože najbolje pristaje nakit od bakra, mesinga i zlata. Pronađite svoj stil nakita i izbjegavajte kombinovanje različitih tipova nakita. U trendu je vintidž nakit kao i ljetna izdanja wrap narukvica. Što se tiče prstenja preporučuje se meksički stil, koji će vam dati mačo stil.

MASKA ZA TELEFON

Ovo bi se teško moglo nazvati modnim dodatkom, ali sasvim sigurno je da izbor maske za telefon unapređuje stil svakog muškarca. Maske od laganog drveta su veoma popularne, jer daju pomalo rustičan izled gedžetima koji su uglavnom u neutralnim nijansama.

Pored drvenih maski, popularne su i one od kože i flanela u karo dizajnu. Probajte sa nekom od ovih opcija i sasvim sigurno ćete nadograditi svoj modni stil.