Četvrti muškarac osumnjičen da je učestvovao u snajperskom napadu na policajce u Dalasu preminuo je od rana koje je sam sebi nanio tokom okršaja sa snagama reda, prenijeli su američki mediji.

Policija je prethodno potvrdila je da pet pripadnika snaga reda poginulo od snajperske vatre u centru grada, a još šest je ranjeno.

Četvrti osumnjičeni bio je opkoljen u jednoj garaži u Dalasu, gdje je izvršio samoubistvo, javio je “Foks njuz”. Ovu informaciju prenijeli su još neki mediji.

Prethodno su privedena trojica osumnjičenih za učešće u napadu. Muškarac koji se sam predao kasnije je pušten, a ostala dvojica odbijaju da saopšte motive napada.

10.01 -Pet policajaca je ubijeno, a 15 ranjeno kada su na njih otvorila vatru najmanje dva snajpera u četvrtak uveče u Dalasu u američkoj državi Teksasu, u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti u Luizijani, saopštila je policija.

U Dalasu su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo policajaca, od kojih se jedan sam predao u policijsku stanicu.

Na pres-konferenciji šef policije Dalasa Dejvid Braun izjavio je da su osumnjičeni za pucnjavu u Dalasu prijetili da će aktivirati bombu u centru grada.

Snage reda prethodno su objavile da su napadači u koordinisanoj akciji pucali sa visokih pozicija i pogodili 11 policajaca.

Do pucnjave je došlo u trenutku kada su demonstranti prolazili kroz grad. Kada su se začuli prvi pucnji učesnici protesta su se razbježali tražeći zaklon.