Trogodišnja djevojčica iz zaječarskog sela Vratarnica sinoć je silovana, pa zvjerski ubijena, a Vladica Rajković (28) je priznao zločin. On je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.
Sve je, međutim, još više prestravila vijest da je monstrum navodno priznao da je prije dvadesetak dana ubio i četrdesetšestogodišnju ženu iz istog sela, čiji nestanak je takođe prijavljen policiji.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić rekao je da se u okolini Zaječara, u selu Vratarnica, dogodio stravičan zločin kada je trogodišnja djevojčica silovana i zvjerski ubijena.

Podsjetimo, majka djevojčice poslala je Anđelinu na rođendan u komšiluku, a Rajković se igrao sa djecom. U jednom trenutku, njih dvoje su nestali. Negdje oko 21 sat majka je primjetila da djeteta nema i pošla je da je traži jer su svjedoci rekli kako su vidjeli osumnjičenog i djevojčicu kako idu ka autobuskoj stanici.

Rajković je silovao devojčicu, ubio je, ostavio njeno beživotno tijelo i oprao krvavu odeću u reci Timok i krenuo nazad na proslavu rođendana. Navodno je u povratku, ujak djevojčice sreo V.R. i upitao ga gdje mu je sestričina, na šta mu je osumnjičeni odgovorio: “Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici”.

Okupljeni mještani umalo su linčovali osumnjičenog, kojeg je policija izvukla i sklonila od razjarene mase.

Press