Lice čiji su inicijali G.M. /30/ iz Prijedora osumnjičeno je za krađu dobrovoljnih novčanih priloga namijenjenih za liječenje oboljelog Marka Drinića iz Prijedora, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.
U saopštenju je navedeno da je G.M. početkom jula iz prodavnica “Konzum” u Ulici Muharema Suljanovića i u Kozarskoj ulici ukrao kartonske kutije sa oko 500 KM, odnosno sa oko 150 KM za prikupljanje pomoći za liječenje oboljelog M.D.

Isto lice se sumnjiči za krađu počinjenu prošlog mjeseca u tržnom centru “Konzum” u Prijedoru, gdje je iz staklene vitrine ukrao tri laptopa ukupne vrijednosti oko 3.500 KM, od kojih su dva nađena kod osumnjičenog i vraćena vlasniku.

U saopštenju se navodi i da se lice čiji su inicijali R.M. /43/ sumnjiči da je ovog i prošlog mjeseca počinio dvije krađe koristeći nepažnju radnika dva ugostiteljska objekta i iz ladica gdje su držali novac otuđio 210 KM.

Lice Z.J. /61/ iz Prijedora iskoristilo je odsustvo vlasnika kuće i iz dvorišta otuđilo štene srednjoazijskog ovčara. Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela ukradeno štene i vratila ga vlasniku.

Tridesetogodišnja Š.S. iz Doboja osumnjičena je da je uzela oko 2.800 KM lažnim obećanjima da će izliječiti oštećenog B.S.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izvještaj protiv G.M, R.M. i Z.J. o počinjenim krivičnim djelima krađe i protiv Š.S. o počinjenoj prevari.

SRNA