Prvi dugometražni film Elizabet Vud je šokantna, kompleksna skica onoga što se događa kada tinejdžerski nihilizam postane eksploatacija.

“‘Kids’ je film o adolescentskoj seksualnosti i sadrži veoma eksplicitan jezik. Neki ljudi se možda uvrede. Nikome neće biti vraćen novac. Niko mlađi od 18 godina neće moći da uđe osim ako nije u pratnji odraslih.” Ovako je glasila poruka na ružičastim flajerima koje je odštampao njujorški Angelika bioskop kada je počelo prikazivanje Leri Klarkovog eksplozivnog filma 1995. Scenario je bio delo tada 19-godišnjeg Harmoni Korina koji je priču bazirao na životima njegovih prijatelja iz Lower East Side-a u Njujorku.

Skoro 20 godina kasnije – i uz pomoć producenta Kids’-a Kristin Vakon – rediteljka Elizabet Vud je smelo pratila njihove stope i stvorila White Girl, nepokolebljivu predstavu kako ovaj adolescentski nihilizam izgleda u Njujorku koji se ubrzano džentrifikuje, i kako vodi do seksualne, ekonomske i institucionalne eksploatacije. Prvi trejler filma je objavljen danas, a ako su prve reakcije bilo kakva indikacija, sasvim je moguće da će dobiti svoj ružičasti flajer ako se bude projektovao u Angelika bioskopu.

U White Girl — koji se bazira na životu Vudove i njenih prijatelja – glume India Menuez i Morgan Sejlor (Homeland) kao cimerke Keti i Lea. Priča prati dve nedelje uoči njihove prve godine na Univerzitetu tokom kojih se sele u Ridžvoter, Kvins. Ovi likovi nisu ni heroji, čak ne možemo sa njima ni da se saosećamo, ali će mnogim mladim Njujorčanima delovati stvarni. Ovaj film predstavlja ponašanje koje je u svakom smislu preterano, eksploatatorsko i uvredljivo – izazovni film moderne omladine – ali dijalog koji će inspirisati ga čini vrednim gledanja.