Grad Banjaluka je izgubio zemljište Poljoprivredne škole zbog kriminala u kojem je učestvovao SNSD- optužuje kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Dragan Čavić.

S aferom je povezao i svog protivkandidata Igora Radojićića, a na njegovu reakciju nije dugo trebalo čekati. Čavić ga optužuje da je učestvovao u pljački grada vrijednoj osam i po miliona maraka.

“Radojičić bi trebalo da progovori o ovome, jer on ima najveći interes da se ovo pitanje razriješi, s obzirom na to da oni koji su u ovo upetljani navodno imaju neke veze sa njim, a koje vrste neka on na to odgovori”, poručio je Dragan Čavić, potpredsjednik NDP-a.

Oglasio se ekspresno Igor Rdaojičić saopštenjem. SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Banjaluke odbacuje Čavićeve optužbe. Radojičić poziva Čavića da pojasni svoju ulogu u objavljivanju izvještaja o Srebrici.

“Gradski odbor SNSD-a Banjaluka odbacuje insinuacije i neistine koje je na današnjoj pres konferenciji NDP-a iznio opozicioni kandidat Dragan Čavić, u providnom pokušaju kompromitacije kandidata za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića”, navodi se u sopštenju.
Slučaj “Poljoprivredna škola” polako postaje razlog prvog zvaničnog obračuna dvojice kandidata za gradonačelnika.

Sudski borba grada za zemljište Poljoprivredne škole traje godinama. Čavić tvrdi da su Republička geodetska uprava i Pravobranilaštvo, bez znanja gradske uprave, odustali od tužbenog zahtjeva da se gradu ta zemlja vrati.

Glavni republički pravobranilac Danijela Novaković danas se nije javljala na telefon. Komentara nema ni od gradonačelnika Slobodana Gavranovića.

Grad Banjaluka nije uspio da pokrene novi sudski spor kojim bi osporio pravo trgovačkom lancu „Bingo“ da izgradi tržni centar na zemljištu Poljoprivredne škole.

ATV