Banjaluka je kriminalnim radnjama pojedinaca bliskih vlasti ostala bez zemljišta Poljoprivredne škole, i time bez 8,5 miliona maraka, koje je 2012. godine došlo u privatne ruke, kaže Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke.

Odgovorni u ovom slučaju po Čaviću su Republička upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove i zamjenik pravobranioca Mirko Stojčinović. Čavić je pozvao kandidata SNSD-a za gradonačelnika, Igora Radojičića, da se o ovome izjasni, jer, kako kaže, pojedinci upetljani u ovaj slučaj navodno imaju neke veze sa Radojičićem.

Na Čavićeve tvrdnje reagovao je Gradski odbor SNSD-a. Ističu, Čavićevi navodi su neistiniti i providan pokušaj kompromitovanja kandidata za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. Ako neko nešto treba da objašnjava građanima Banjaluke, to je onda Čavić koji treba da objasni svoju ulogu u nestanku Vojske Republike Srpske, u objavljivanju izvještaja o Srebrenici i uništavanju banjalučke privrede u privatizaciji, u periodu njegove vladavine Banjalukom i Republikom. Gradski odbor i Radojičić u vođenju Banjaluke insistiraće na zaštiti javnog interesa grada i Republike u svim predmetima u vezi zemljišta i gradske imovine.

SRNA