Pakistansku zvijezdu društvenih mreža Kandil Baloč ubio je njen brat zbog kaljanja porodične časti, prenosi BBC, pozivajući se na policiju.

Kako se navodi, ona je nedavno izazvala buru u Pakistanu postavljajući na društvene mreže kontroverzne slike među kojima je jedna sa muslimanskim sveštenikom.

Policija navodi da je 26-godišnja Baloč zadavljena, a AFP javlja da je brat uhapšen.

BBC piše da su ubistva žena zbog “kaljanja porodične časti“ česta u Pakistanu.

Kako se navodi, ona je postala poznata „postavljajući smele fotografije, video snimke i komentare“.

Njeni roditelji izjavili su za “Ekspres tribjun“ da je zadavljena na smrt u petak uveče nakon svađe sa bratom, kao i da tijelo nije otkriveno do subote ujutru. Roditelji su potom privedeni.

Iz policije takođe ističu da je 26-godišnja zvijezda društvenih mreža prešla iz Karačija u Pundžab zbog prijetnji.

“Brat joj je tražio da prestane sa manekenstvom“, piše “Tribjun“ pozivajući se na izvor iz porodice. Brat je, kako navode, bio uznemiren zbog kontroverznih slika i prijetio joj je i ranije.

Postala je zvijezda u Pakistanu kada je 2014. na društvene mreže okačila snimak na kojem pozira ispred kamere i pita “kako izgledam“, a snimak je ubrzo postao viralan.

U nedavnom intervjuu žestoko su je kritikovali članovi pakistanskog patrijarhalnog društva, a iako su je mnogi mladi vidjeli kao zvijezdu i hvalili njene liberalne stavove često je onlajn dobijala prijetnje.

B92