Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić poručio je da građani Banjaluke od njega mogu očekivati da bude dinamičan gradonačelnik, koji će ih slušati, te da nema mamjeru da vodi prljavu kampanju za predstojeće izbore.
Radojičić smatra da grad nije bankrotirao, ali da je tačno da nema novca za razvojne projekte.

“Grad je održao likvidnost i to je dobro. Jedna od prvih stvari koje bi trebalo uraditi je reprogram duga od 75.000.000 KM, koje bi u naredne četiri godine trebalo otplatiti”, rekao je Radojičić za “Večernje novosti”.

On je dodao da ima mnogo načina da se grad razvija, ali da se ne može uraditi mnogo bazirajući se na budžet, te najavio reorganizaciju gradske uprave već od 1. januara.

Radojičić smatra da Banjaluka mora dobiti memorijalni centar za pale borce i civile na Banj brdu, kao spomen na sve žrtve položene u proteklim ratovima.

“To bi bilo mjesto gdje bi se obilježavao Dan Republike Srpske i gdje bi se povezali svi spomenici iz više ratova”, pojasnio je Radojičić.

On je istakao da nema namjeru da vodi prljavu kampanju, te da mu je žao što se, umjesto da se ide u programsku raspravu, ide u ličnu diskriminaciju.

“Umjesto da suprotstavimo argumente za ključne probleme grada, oni se bave mojom porodicom, od čega građani nemaju nikakve koristi”, rekao je Radojičić.

Komentarišući upozorenja opozicije u Banjaluci na izbornu krađu, Radojičić je ocijenio da protivkandidat pravi odstupnicu za neuspjeh i to tri mjeseca prije izbora.

SRNA