Izvršni komitet SNSD je na današnjoj sjednici donio odluku da će slogan SNSD-a za predstojeće lokalne izbore biti “Snaga Srpske!”.

Na sjednici Izvršnog komiteta razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, o predstojećem referendumu o Danu Republike, kao i o ciljevima i pripremama za lokalne izbore.

Konstatovano je da je SNSD građanima Srpske ponudio ubjedljivo najbolje kandidate, da je SNSD u potpunosti spreman za osvajanje uvjerljive pobjede na predstojećim izborima, kao i da je na svim nivoima organizacije završen proces formiranja izbornih štabova.

Izvršni komitet je za cilj odredio osvajanje pobjede za načelnike/gradonačelnike u 60 odsto lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, dok je cilj za koaliciju SNSD-DNS-SP da ostvari pobjedu u 80 odsto opština i gradova u Srpskoj.

Izvršni komitet SNSD-a je pozdravio donošenje odluke u Narodnoj skupštini Republike Srpske o referendumu o Danu Republike, kao i jedinstvo koje su tom prilikom postigle političke stranke iz Republike Srpske.

Konstatovano je i da je referendum o Danu Republike od ključnog značaja za Republiku Srpsku, pa je u skladu sa tim donesena odluka da SNSD pokrene inicijativu za formiranje zajedničkog referendumskog štaba u koji bi bile uključeni predsjednici svih relevantnih stranaka iz Republike Srpske, ali i druge organizacije i pojedinci.

Izvršni komitet SNSD-a je još jednom pružio punu podršku Vladi Republike Srpske u pregovorima u vezi sa mehanizmom koordinacije. Ponovljeno je i da je stav Republike Srpske o tom pitanju jasan i beskompromisan, da proces usaglašavanja mehanizma koordinacije ni na koji način nije povezan sa pismom namjere MMF-u, kao i da Srpska nikada neće pristati na političke ucjene.

RTRS