Afganistanac (17) je u ponedjeljak navečer izveo napad nožem i sjekirom u vlaku u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj. Ozlijedio je više od 20 ljudi,  a najmanje dvoje ih ima po život opasne ozljede

Ja sam vojnik kalifata, kaže Afganistanac (17) u videu koji je objavio ISIL.Mladić s nožem u ruci kaže kako se želi osvetiti svima koji se bore protivISIL-a.
– Izvest ću mučeničke napade u Njemačkoj. Došlo je vrijeme – rekao je mladić u videu.
– ISIL se etablirao u Siriji, Iraku. Libiji i Jemenu i vojnici Kalifata će doći k vama. Zaklat će vas u vašim domovinama i u vašim kućama. ISIL je moćan, napast će i vaše parlamente. Borit ću se proitv vas dok ću moći. Klat ću vas ovim nožem, a vratove ću vam rezati sjekirom – poručio je mladić.
Obratio se i vođi terorističke organizacije Islamske države, Abu Bakr Al Bagadadiju, riječima: „Prisežem na vjernost. Ako ne mogu biti na dužnosti u Siriji ili negdje drugdje u zemlji Kalifata, ubijat ću nevjernike u njihovim matičnim zemljama.

Mladić je podsjetimo, u ponedjeljak navečer izveo napad nožem i sjekirom u vlaku u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj. Ozlijedio je više od 20 ljudi,  a najmanje dvoje ih ima po život opasne ozljede. Napadač je ubijen u okršaju s policijom, piše Bild. 

24sata.hr