Državljanin Hrvatske N.P. /27/ osumnjičen je da je iz kafića u Ulici kralja Petra Prvog Oslobodioca u Kostajnici ukrao 350 KM pazara, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.
“Policijski službenici su lišili slobode osumnjičeno lice i kod njega pronašli i privremeno oduzeli otuđeni novac, a tokom kriminalističke obrade osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret”, navodi se u saopštenju.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv N.P. o počinjenoj krađi.

U saopštenju CJB Prijedor navodi se i da je u pretresu kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice I.K. /36/ iz Kozarske Dubice policija pronašla i oduzela tri saksije indijske konoplje.

Policija je pretres obavila juče uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka i uz naredbu Osnovnog suda Prijedor, a u okviru akcije “Plantaža”.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj protiv I.K. o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

SRNA