Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je opozicija svoju kampanju fokusirala na pokušaj njegove lične diskvalifikacije, ali da se on neće osvrtati na to i da će Banjalučanima, umjesto optužbi, ponuditi najbolji mogući program razvoja grada za iduće četiri godine.

“Ako će koncept opozicionog djelovanja biti `pakovanje` i pokušaj kriminalizacije, neka znaju da će im se to vratiti, jer ta vrsta priče više govori o onome ko je forsira, a ne o drugom. U Banjaluci se zna ko je ko”, rekao je Radojičić za “Glas Srpske”.

Komentarišući optužbe opozicije da bi u slučaju izbora za gradonačelnika Radojičić “bio marioneta vrha SNSD-a”, on je istakao da, bez obzira na sve optužbe, neće ulaziti u lične ratove i da, umjesto optužbi, nudi konkretan program za dalji razvoj Banjaluke.

Radojičić, koji je i predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a, naglasio je da će u slučaju izborne pobjede odmah pristupiti restrukturisanju gradskog duga, da bi se umanjile rate postojećih kredita i na taj način oslobodio novac koji bi bio usmjeren isključivo u razvojne projekte, a ne plate gradske administracije.

Govoreći o svom izbornom programu, Radojičić je naglasio da u slučaju pobjede, već od 1. januara slijedi prva reorganizacija u Gradskoj upravi.

On je naglasio će jedan od prvih poteza biti da ladice gradskih službi oslobodi od svih starih predmeta tako što će svi zahtjevi građana, a pogotovo oni koji se odnose na investicije, biti rješavani u najkraćem mogućem roku.

Radojičić je dodao da se u naredne četiri godine mora riješiti problem gradske “Toplane” na način da se promijeni energent koji koristi, o čemu se već pregovara sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

“Ako razgovori budu uspješno privedeni kraju, na taj način bi bio riješen problem energenta i visoke ulazne cijene. Nakon toga, ostaje da se radi na toplovodnoj mreži jer su instalacije stare”, rekao je Radojičić.

On je dodao da je izbornim programom predviđeno, između ostalog, da grad neiskorištene poslovne prostorije ponudi mladim za projekte samozapošljavanja i da je njegov koncept da grad nudi olakšice i posebne pogodnosti za nove investicije i zapošljavanje, a ne da ih direktno subvencioniše iz budžeta.

SRNA