Retki su treneri koji prežive ispadanje iz lige, ali primjer Zlatka Jelisavca, trenera Rudar Prijedora je po svemu fenomen u fudbalskom smislu. Ne samo da je njegov status bio „ni na nebu ni na zemlji“, nego nije imao čak ni ekipu, niti je znao ko mu je pretpostavljeni – oni što žele da mu vide leđa još tokom Premijer lige BiH ili oni koji vjeruju u njegov rad i kontinuitet i koji su mu dali šansu.

Kada je to riješeno došlo se do novog problema – ko će igrati za Rudar Prijedor u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske u sezoni 2017/18. Nakon imenovanja Komiteta za hitna pitanja kluba Jelisavac je dobio odriješene ruke da sklapa igrački mozaik.

-Klub je napustilo 17 igrača tokom ljeta što je veliki udar za mnogo veće i jače kolektive nego što je Rudar Prijedor. Potrebni su nam još štoper i napadač, u potrazi smo za tim profilom igrača, želimo istinska pojačanja, a ne da popunimo broj. Trenutno na raspolaganju imamo 19 imena koja će biti uzdanice Rudar Prijedora u narednoj sezoni. Ono što je naša budućnost jeste činjenica da od pomenutih igrača na koje raspolažemo njih čak 15 imamo ispod 21 godine. To je klupska politika i zacrtani ciljevi – jasan je Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Sva zacrtana vizija tokom proljećnog dijela sezone u Premijer ligi BiH je pala u vodu zbog neiventivnosti rukovodećeg aparata i podjeljenosti u upravi kluba. Komitet za hitna pitanja čvrsto je udario „šakom od sto“.

-Ako se vratimo unazad imali smo jasnu viziju, imali plan, nastojali da zadržimo ekipu za prvoligaško takmičenje kako bi mogli da se uključimo u borbu za vrh i eventualni povratak u elitu. Željeli smo da podmladimo ekipu koju će predvoditi nekoliko iskusnih fudbalera, a svi oni da budu iz Prijedora i okoline. Ovi momci koji su tu u klubu su zaista divni i profesionalni i ovim putem želim da im se zahvalim na lojalnosti i odnosu prema Rudar Prijedoru – dodao je Jelisavac.

Stručni štab Rudar Prijedora trenutno računa na 19 igrača, a to su: Petrović, Davidović, Milinković, Lajić, Marić, Vojnović, Rokvić, Šakić, Jaćimović, Inđić, P. Kovljen, Gavranović, Miličić, Ćatić, Miličević, Mrkić, Paunović, S. Kovljen i Majdanac.

Novi kapiten, po odluci stručnog štaba je Nemanja Marić.

prijedor24h