Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada i priznanja u Prijedoru je večeras zvanično zatvorena 10. jubilarna etno-izložba “Zlatne ruke Potkozarja”.U kategoriji najoriginalniji eksponat prvo mjesto osvojila je višestruko nagrađivani izlagač Milka Miljković za kerani milje, drugo mjesto Udruženje žena “Donja Puharska” za ručno izrađen stolnjak tehnikom toledo i nec, a treće šivena interaktivna slikovnica “Tiha knjiga” Anđe Mijić.

U kategoriji najljepše uređeni štand nagradu je ove godine osvojilo Kolo srpskih sestara Prijedor.

Priznanja su pratile novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM za prva tri najoriginalnija eksponata, odnosno 100 KM za najuređeniji štand.

Komisija u sastavu arheolog Milenko Radivojac, novinar Stana Marinović i likovni umjetnik Mesud Hodžić dodijelila je tri posebna priznanja, i to Radoslavu Starčeviću za izradu tradicionalnih muzičkih instrumenata, Dejani Vujnović za ručno izrađeni nakit i Udruženju žena “Crvena ruža” iz Gradiške za ručno oslikani kuhinjski set.

Desete, jubilarne “Zlatne ruke Potkozarja” u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016. organizovala je Turistička organizacija grada Prijedora. Okupile su sedam udruženja, dvije domaće radinosti, prijedorsku kancelariju Privredne komore Republike Srpske i tridesetak pojedinaca koji se bave izradom rukotvorina i suvenira.

SRNA