Lider SRS Vojislav Šešelj razmijenio je na društvenim mrežama oštre riječi sa navijačima sarajevskog fudbalskog kluba Željezničar.

Šešelj je krilaticom “Ide Šešelj, nije dobre volje, pa pred sobom ‘manijake’ kolje…” na svom Tviter nalogu odgovorio na sada već tradicionalne provokacije navijača sarajevskog FK Željeznicar slične sadržine, prenosi “Blic“.

Na utakmici koju je Željezničar u subotu igrao protiv Olimpika, navijači ovog kluba, koji sebe nazivaju “manijaci”, ponovili su staro gradivo, pa su stadionom na Grbavici odzvanjali sljedeći stihovi:

“Prva mi je i posljednja želja da zakoljem vojvodu Šešelja” – orilo se tokom utakmice.

Ovo, inače nije ni nova pesma, kao što ni Šešeljev odgovor nije ništa novo, podsjeća “Blic”.

Prije skoro dvije godine, tokom posljednjeg meča jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH u kojem su pobijedili Čelik iz Zenice, “manijaci” su pjevali potpuno iste stihove.

Tada su dobar dio meča skandirali protiv Vojislava Šešelja, čime se navodno htjeli da obznane šta misle o Šešeljevom puštanju iz Haga.

Nakon toga, oglasio se i Šešelj, koji je tada rekao da je čuo da su ga “oduševljeno dočekali navijači tima Željezničar”.

Objasnio je i da je nekada, kao osnovac navijao za ovaj klub, i da je stanovao u Sarajevu na Grbavici, odnosno mjestu gdje se nalazi stadion “Želje”.

“Obradovali su me viješću da su mi spremili jednu lijepu pjesmu i da se orio stadion. Mene je oduševilo, vrlo duhovito. Onda su neki na internetu na to reagovali – ispričao je tada Šešelj, izrecitovavši spornu krilaticu.

Blic