Fočak Dejan Đajić koji je povrijeđen jutros u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori helikopterom za medicinsku evakuaciju Helikopterskog servisa Republike Srpske iz Pljevlja je transportovan u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

Đajić i još tri državljanina BiH Luka Vuković, Nedeljko Pavlović i Filip Krnojelac, povrijeđeni su u saobraćajnom udesu koji se dogodio jutros oko 5 časova na magistralnom putu Žabljak – Šavnik, u Motičkom potoku kod Žabljaka.

Vozilo “audi” kojim je upravljao Krnojelac nekoliko desetina metara prije propusta prešlo je na lijevu kolovoznu traku, a potom i kroz dubok kanal.

Ljekarska pomoć im je pružena na hirurškom odjeljenju bolnice u Pljevljima.

helikopterska evakuacija nastradalog

– Zbog ekstenzivnosti povreda pacijenta potreban je multidisciplinarni pristup koji podrazumijeva, pored intenzivne njege, i pristup specijalista torakalne, spinalne, abdomenalne hirurgije a to sve naš Klinički centar može da obezbjedi – rekao je anesteziolog Dejan Nikić.

Zorislav Ivanović, pilot Helikopterskog servisa Republike Srpske rekao je da je današnja intervencija peta u proteklih mjesec dana, što ukazuje na to da je velika potreba za transportom ovakve vrste.

RTRS