Pred svako leto kukam kako imam celulit, tokom leta kukam kako imam celulit, kad se završi leto kukam da imam celulit i tako u krug godinama. Ali, nedavno sam isprobala super trik za skidanje celulita i moram da vam priznam da mi je svakim danom sve bolje i bolje.

Leto je, u autobusima 300 stepeni, a zbog opisa posla moram da budem “zakopčana do grla”. Ali, kad sve to već moram da trpim, kao i mnogi od nas, evo i kako da na jednostavan način uništimo celulit.

Gotovo da svaka žena ima celulit, u većoj ili manjoj meri, a kod nekih je, kao što je slučaj kod mene, toliko uporan da neće da nestane i pored stalnih vežbi, redukovane ishrane…

Ali, kad već konstantno kukam i znojim se zbog vrućine, neka mi barem to nečemu koristi. Guglajući sam pronašla nekoliko trikova koji koštaju svega 50 dinara, a oduzimaju mi samo sat vremena.

Magična reč u čitavoj priči je – prianjajuća folija.

Evo nekoliko ultra, mega, giga odličnih kombinacija.

Folija i sok

Napravite sok od 1/2 jabuke, 2 šargarepe, 1 krastavca, 1/4 glavice svežeg kupusa i 1 limuna.

Sok umasirajte u kožu u područja koja su zahvaćena celulitom i sačekajte da ga koža upije. Nakon 20-ak minuta, butine umotajte u prianjajuću foliju i pravac trening. Naravno, izbegavajte jako sunce i prevelike vrućine, ali visoka temperatura će vam svakako pomoći da pokrenete proces topljenja masti.

Folija i med

Zagrejte med u maloj posudi i dodajte jedno žumance i nekoliko kapi eteričnog ulja (limun ili pomorandža). Ovu mešavinu nanesite na problematične delove tela (noge, stomak, butine) i čvrsto se umotajte prianjajućom folijom. Obucite toplu odeću, lezite i pokrijte se ćebetom. Nakon pola sata skinite foliju i istuširajte se.

Folija, kafa i cimet

Ovaj metod odličan je za podsticanje cirkulacije, što je veoma važno kad je uporan celulit u pitanju. Skupite soc od turske kafe, pomešajte ga s malo cimeta u prahu i dobro istrljajte kožu. Potom se umotajte u foliju i ostavite da deluje sve dok ne krene da vas peče. Potom lepo isperite.

Napomena

Tokom ovih procesa morate da radite konstantno vežbe kako bi postigli željene rezultate. Fizička aktivnost podstiče znojenje i izbacivanje toksina, pa tako možete da smršate i nekoliko kilograma za nedelju dana.

Umotavanje u foliju bi trebalo da radite dva puta nedeljno.

24sata