Većina žena teži ka tome da muškarcu bude više od poziva na seks petkom uveče. Naučite kako da izbegnete takve veze i preokrenete stvar u svoju korist.

Ponekad, iako to nije vaša greška, nađete sebe u situaciji da vas muškarac zove u 2 ujutru samo zbog seksa iako ste počeli tu “vezu” sa mnogo većim planovima. Bilo da ste svesni toga ili ne, stvari koje radite na samom početku veze odrediće kakva će vaša veza biti.

Ukoliko želite da tom muškarcu značite više od seksa na brzaka, evo nekoliko saveta za vas.

1. Ne spavajte odmah s njim

Jedna od najvećih grešaka koje žene prave jeste to što uskoče u krevet sa muškarcem čim se šansa za to ukaže. Iako to nije toliko loša stvar, ako želite normalnu i dugu vezu, trebalo bi sačekati sa ovim. U suprotnom, on može doći do zaključka da vi samo to i želite od veze. Sprečite ovo tako što ćete uvesti pravilo od tri sastanka.

2. Postavite svoja očekivanja

Napravite mentalnu belešku ili zapišite negde ako vam je lakše. Razmislite o tome šta je to što vi zapravo želite od te veze. Recite sebi da mora da se prema vama ponaša na određeni način i uskoro ćete shvatiti da nećete prihvatiti ništa manje.

3. Stavite mu do znanja vaša očekivanja

Nemojte to držati za sebe. Recite mu! Nakon nekoliko sastanaka ili druženja, samo mu recite šta je to što vi tražite. Komunikacija je veliki deo svake veze i od izuzetnog je značaja, pogotovo na početku veze.

4. Poslušajte šta on želi

Dakle, reki ste mu šta vi želite od veze, sada je red na njega. Možda je teže muškarcu da se otvori i prizna šta želi, ali u većini slučajeva, ako ste vi iskreni sa njim, on će promrljati nešto što može zaličiti na odgovarajući odgovor. Samo ne dozvolite da vas njegovi odgovori zbune previše – sve što ne liči na odgovor koji ste očekivali može preokrenuti celu stvar na početnu situaciju.

5. Ne javljajte se na telefon posle ponoći

Ako nemate već dogovorene planove sa njim i on vas pozove na kasno noćno druženje, nemojte to da prihvatate. Bez obzira na to koliko slatke njegove reči bile, sve što kaže posle ponoći je njegov način da kaže “Raspoložen sam i hoću da dođeš i učiniš nešto po tom pitanju”. Ignorišite poruke ako su od njega i odgovorite mu ujutru.

6. Ne pričajte stalno o seksu

Naravno, vaš muškarac će misliti da ste kul ako sa njim pričate o seksu zato što on obožava seks! Ali ako je to sve o čemu vas dvoje pričate, pogrešno je protumačio neke stvari. Podrazumeva se, treba spomenuti seks tu i tamo, da mu zagolicate maštu, ali većina vaših razgovora trebalo bi da se temelje na tome da se vi bolje upoznate van fizičkog dodirivanja.

7. Obratite pažnju na njegovo ponašanje i reči

Postoji šansa da vam govori ili pokazuje da mu stvarno nije stalo do vas van spavaće sobe. Možda govori kako želi ozbiljnu vezu, ali ako se njegovo ponašanje ne slaže sa rečima, onda to nije istina. Da biste izbegle pozive samo radi seksa, morate pažljivo pratiti situaciju kako ne bi prešla u alarmantno stanje. Ako ne pravi planove za budućnost sa vama, ali nastavlja da vas zove uveče da se “družite”, to može veoma brzo da postane samo viđanje radi seksa.

8. Izlazite na sastanke

Konstantno gledanje filmova i slušanje muzike u njegovom ili vašem stanu može biti zabavno, ali to nije pravi sastanak i uglavnom se završi seksom u nekom trenutku. Potrudite se da izađete na sastanak barem jednom nedeljno, na večeru, u bioskop, mini golf ili bilo šta drugo što uključuje izlazak u javnost.

9. Upoznajte ljude u njegovom životu

Muškarci ne vole da iskorišćavaju za seks devojke koje su upoznali sa svojim prijateljima ili porodicom. Ako znate da će on svoje veče provesti sa prijateljima, ponudite se da svratite i donesete picu ili pivo. Ne samo da će vas njegovi prijatelji zgotiviti zbog ovoga, već ćete imati i priliku da ih upoznate, a da to ne izgleda očigledno.

10. Ostavite ga i idite

Ako ste uradili sve ove stvari, ali on i dalje nastavlja da vas zove kasno uveče ili šalje poruke, ostavite ga. Ne bi trebalo da držite uz sebe muškarca koji neće uzajamno brinuti o vašim potrebama. Treba znati kada povući crtu i otići iz takve veze. Ako mu je stvarno stalo do vas, vratiće vam se sa novim stavom.

Izbegnite da vas muškarac zove samo radi seksa vodeći se ovim zlatnim pravilima, ukoliko i ona ne pomognu, jednostavno nastavite dalje.