Gradski odbor SNSD-a Banjaluka saopštio je da “šuplja priča” SDS-a o navodnom kriminalu u Republici Srpskoj nije ništa drugo nego najjeftiniji alibi za njihovu izdajničku i krajnje pogubnu politiku po interese Republike Srpske.
U SNSD-u podsjećaju da je njihov stav u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH apsolutno jasan, jer je riječ o nametnutim i neustavnim institucijama, a koje od svog nezakonitog osnivanja imaju samo jedan cilj – proganjanje Srba.

“Nama u SNSD-u je sasvim jasno da je, u trenutku kada su i određeni predstavnici međunarodne zajednice počeli otvoreno govoriti o potpunoj političkoj kontroli nad tim institucijama, ali i kada je nezadovoljstvo tim institucijama kod građana u Srpskoj dostiglo svoj vrhunac, SDS prihvatio nezahvalnu i izdajničku ulogu navodnog srpskog legitimisanja tih antisrpskih institucija”, navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a navode da SDS zasniva svoju politiku isključivo na kriminalizaciji svoje zemlje, a sve s ciljem slabljenja Srpske, a jačanja BiH, kao i da je javnost u Srpskoj davno prepoznala njihove namjere i da je prošlo njihovo vrijeme obmana i laži.

“Samo potpuno kontrolisani i instruisani politički diletanti, a kakvi su trenutno u rukovodstvu SDS-a, mogu svoju politiku zasnivati isključivo na kriminalizaciji svoje zemlje, a sve sa ciljem slabljenja Srpske, a jačanja BiH. S tim u vezi, nimalo ne čudi da su takvi politički diletanti i amateri, došli u sukob čak i sa onima koje su u prethodne dvije godine svom snagom legitimisali i jačali”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNSD-a navode da se pokazuje da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić “pljuvanjem i kriminalizacijom svega i svačega u Republici Srpskoj, u stvari sve vrijeme samo štitio sebe, pokušavajući utišati sve glasnije sarajevske priče o njegovom djelovanju u prošlosti, o tome da je prilikom izgradnje zgrade Službe za poslove sa strancima navodno primio mito, da ne zna koji fakultet je završio i da li ga je uopšte završio”.

“Ponašanje Dragana Mektića se ne može protumačiti drugačije, nego kao vršenje pritiska na pravosuđe, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da su za to djelo u prošlosti, u mnogo bezazlenijim situacijama, mnogi brzo i lako optuživani”, dodaje se u saopštenju.

SRNA