Na početku nove prvoligaške sezone u Republici Srpskoj fudbaleri Rudar Prijedora doživjeli su poraz (0:2) u Derventi protiv Tekstilac Korta. Bez obzira na negativan rezultat šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac je zadovoljan i optimističan, kada je u pitanju pogled u budućnost i naredne utakmice.

-U utakmici u Derventi smo pokazali da na ovu ekipu treba, najozbiljnije, računati. Ušli smo u utakmcu sasvim korektno, ali desio se taj detalj, da kažem nesrećna situacija, kod prvog gola dva igrača u odbrani su lošije reagovala, bukvalno su asistirali igraču protivnika, pa Rastoviću nije bilo teško da postigne evrogol. Taj gol nas nije omeo, imali smo dobar posjed lopte, a onda je Aleksandar Vojinović prestrogo isljučen. Ostali smo rano bez igrača koji je vrlo značajan za naš tim, kao pojačanje se pokazao u pripremnim susretima. Raduje me to da do poluvremena nije se osjetio igrač manjka na terenu u našim redovima, a domaćin nije za taj period uputio nijedan udarac. Pokušavali smo da igramo, dogovor je bio da pokušamo da dođemo do dobrog rezultata, mislili smo da je dovoljan i jedan bod koji bi nas zadovoljio s obzirom na igrački hendikep. Kontrolisali smo igru, domaćin je prijetio iz kontranapada, a posljednjih desetak minuta sve snage smo usmjerili da dođemo do pogotka. Nažalost, nismo u tome uspjeli, imali smo tri ili četiri prilike, a u 93. minutu naša ofanzivna i otvorena igra je kažnjena – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

On je posebno zadovoljan činjenicom da njegovi mladi igrači, uprkos svim događanjima na terenu, nisu klonuli duhom i predali se unaprijed.

-Raduje činjenica da momci koji su nastupili dali maksimum. Imali smo u ekipi četiri igrača rođene 1997. i 1998. godine, ušli su hrabro da pomognu, nadam se da se neće na ovome stati već da će pružiti dobru igru i protiv Slavije. U ovom momentu za nas je velika stvar što su ti momci hrabro ušli u meč, nadigravali se, igrali… Posebno me hrabri to da smo sa igračem manje igrali 65 minuta, ali se to nije osjetilo na terenu. To govori mnogo toga da je dobro, da smo svježi i da će mladost uvijek dati svoj maksimum. Ove momke moramo čuvati. Najbitnije je da osvojimo prvi bod i dođemo do pobjede zbog samopuzdanja. Nadam se da će tako biti protiv Slavije u narednoj utakmici u kojoj opet gostujemo – dodao je Jelisavac.

U Derventi nije igrao napadač Rastko Rokvić koji se povrijedio, a u Rudar Prijedoru ističu da bi \eljeli da se pojačaju i na golmanskoj poziciji.

-Poslije prve utakmice teško je dati generalnu ocjenu o golmanu Petroviću, svi, pa tako i on, zasluzuju da dobiju šansu. Svjesni smo da će biti oscilacija. Treba stati iza svih tih mladih igrača, i podržati ih, oni će nam, to na terenu, siguran sam, vratiti višestruko. Nažalost, ratko Rokvić se povrijedio prije početka prvenstva tri dana. Nadam se da će se vrlo brzo oporaviti i biti nam na raspolaganju – optimističan je Jelisavac.

Na kraju se strateg prijedorskog prvoligaša zahvalio  i vjernim navijačima „Alkohol bojsima“.

-Posebno bih istakao naše vjerne navijače koji su nas bodrili protiv Tekstilac Korta i dali nam sigurnost, bodrili nas svih 90 minuta. I pored poraza poslije utakmice pozdravili su momke što nam mnogo znači u idućem periodu jer znamo da ćemo ih imati sa sobom u nastojanjima i teškoj situaciji da dođemo do željenog cilja i ostvarimo postavljene takmičarske ambicije – istakao je na kraju Zlatko Jelisavac, trener Rudar Prijedor.

prijedor24h