Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prisustvovaće osveštenju crkve Arhiđakona Stefana, u Gornjem Lipovu u blizini Kolašina, pišu podgoričke Dnevne novine.

List navodi da Šešelj u Gornje Lipovo dolazi na poziv i u organizaciji doktora Milovana Bojića, potpredsjednika Srpske radikalne stranke, koji je jedan od najvećih ktitora novoizgrađene crkve u Gornjem Lipovu.

Osveštanje crkve u Gornjem Lipovu biće obavljeno u subotu 13. avgusta, a ovaj podgorički dnevnik tvrdi da će osim prisustva osveštenju crkve Šešelj imati i političke aktivnosti.

Planirano je, kako se navodi, da održi i sastanke sa sljedbenicima u ovom kraju kako bi ojačao SRS pred predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

List napominje da je Šešelju bio zabranjen boravak u Crnoj Gori, ali i da je ta zabrana u međuvremenu ukinuta i za njegov dolazak više nema nikakvih prepreka.

Šešelj je posljednji javni nastup u Crnoj Gori imao 11. oktobra 1996. na centralnom gradskom trgu u Podgorici, uoči kampanje za parlamentarne izbore.

On je protjeran iz Crne Gore nakon skupa u Herceg Novom, kada je, kako se navodi, uputio niz uvreda na račun Crne Gore, pa je po naređenju tadašnjeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića deportovan za Srbiju.

Dnevne novine/Press