Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da današnji dolazak predsjednika Republike Srspske Milorada Dodika u Srebrenicu pokazuje da Srpska misli na ovu opštinu i da Srbi u ovoj lokalnoj zajednici nisu prepušteni sami sebi.

“Ova posjeta znači da nismo prepušteni sami sebi kao što je to mislila većina Srba u Srebrenici dugi niz godina, jer mi ovdje vodimo rat u miru za opstanak i bolji život. Napadnuti smo sa svih strana, a dolazak predsjednika Republike pokazuje da Srpska misli na Srebrenicu i da se slaže sa nama da Srebrenica pripada Srpskoj”, rekao je Grujičić novinarima.

On je naveo da mu mnogo znači podrška predsjednika Republike Srpske kao zajedničkom kandidatu srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica.

“Predsjednik Republike Srpske shvatio je da je vrijeme da Srbin bude načelnik opštine Srebrenica ne zato što je Srbin, nego zato što se ovdje nešto mora promijeniti da bi ljudi bolje živjeli, i to ne samo Srbi, nego i Bošnjaci”, rekao je Grujičić.

On je dodao da je Srebrenica grad Bošnjaka i Srba, ali da pripada Republici Srpskoj.

SRNA