U Prijedoru je počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u centru grada, a za taj obiman posao grad je obezbijedio 1.079.776 KM.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Radan Vukadinović potvrdio je Srni da je izvođač radova preduzeće “Kozaraputevi” AD Banjaluka, a nadzorni organ Zavod za izgradnju grada Prijedor, koji je radio i projektnu dokumentaciju.

“Izvođač je uveden u posao u petak, a danas su već na terenu mašine koje su počele sa radom na raščišćavanju terena”, naveo je Vukadinović.

On je dodao da je, prema ugovoru, rok za završetak radova 120 radnih dana, ali da se od izvođača očekuje da se maksimalno angažuje da bi se planirani radovi završili u što kraćem roku.

“U dogovoru sa izvođačem, a cijeneći veliku frekvenciju u ovoj ulici, veliki broj pravnih subjekata kao i da ulica povezuje autobusku stanicu sa svim srednjim školama i velikim brojem stambenih zgrada, nastojaćemo da radovi budu završeni do 25. septembra”, rekao je Vukadinović.

On je istakao da je u okviru rekonstrukcije i uređenja ove ulice predviđeno uređenje parking prostora, kolovoza i trotoara, drvoreda, odvodnje površinskih voda, hortikulturno uređenje, nova ulična led rasvjeta i urbani mobilijar.

“U toku rekonstrukcije ulice izvode se i radovi u okviru projekta sanacije vodovodne mreže što je jedan od potprojekata za koji se grad Prijedor kreditno zadužio kod Evropske investicione banke, a izvođač radova za ovaj projekat je `Hidrokop` Banjaluka”, kaže Vukadinović.

Iz Gradske uprave Prijedor stiglo je i obavještenje za sugrađane da imaju razumijevanja i strpljenja tokom izvođenja navedenih radova, jer će nakon završetka rekonstrukcije ulice i vodovodne mreže ovaj dio grada imati novi i ljepši izgled, a snabdijevanje pitkom vodom biće bolje i redovnije.

SRNA

FOTO: prijedor24h