Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pobjedom nad Španijom 10:7.

“Delfini” su tempirali formu u pravo vrijeme, a za finale će se boriti sa pobjednikom meča Grčka – Italija koji je na programu u 21 čas.

Izabranici Dejana Savića odigrali su najbolji meč od početka turnira, nisu ispuštali prednost od početka do kraja meča i zasluženo se plasirali dalje.

Srbija je konačno dobro odigrala dobro prvu četvrtinu na turniru i povela u trećem minutu poslije jakog udarca sa centra Filipa Filipovića. Samo minut kasnije Španci su izjednačili preko Munarisa. Prednost timu Dejana Savića vratio je Dušan Mandić udarcem sa distance.

Srpski vaterpolisti bili su dobro organizovani u odbrani, a potom koriste igrača više, a svoj drugi gol na meču postiže Mandić za plus dva – 3:1. Tim rezultatom završena je prva četvrtina.

Uslijedio je brz odgovor Španaca sa dva pogotka Moline, ali potom sjajan gol Mandića sa krila, kojem su protivnici ostavili dovoljno prostora da se namjesti i uputi dobar udarac – 5:3. Dobrom individualnom igrom vaterpolisti Srbije povećavaju prednost golom Mitrovića sa spoljne pozicije.

“Delfini” su uspješno zaustavljali napade rivala, a to se odrazilo i na igru u napadu, pa Aleksić odvodi svoj tim na odmor sa četiri poena prednosti – 7:3.

Drugo poluvrijeme bolje je počela Španija i brzo smanjila zaostatak preko sjajnog Moline i Munarisa – 7:5. Srbija se, sa druge strane, mučila u napadu i nije postigla pogodak u trećoj četvrtini.

Srbija je imala prvi napadu posljednjoj četvrtini, Pijetlović je pokušao, odbranio je španski golman, ali potom isključenje za Španiju, a Srbija to koristi golom Mitrovića, 8:5. Protivnik je iskoristio prvu narednu priliku da ponovo smanji zaostatak, gol je dao Siranji, on je potom isključen, a kazna stiže od Filipovića – 9:6.

Dugo nije viđen gol, ali Španija smanjuje zaostatak preko Mingelja na iskuljučenje Prlainovića. Nije iskorišćen naredni napad, potom je isključen Aleksić, ali Srbija se uspješno brani. Tačku na meč sjajnim golom stavio je Mandić – 10:7.

Dušan Mandić bio je najbolji u timu Srbije sa 4 gola, a po dva su dali Filipović i Mitrović.

B92