Tužilaštvu Haškog tribunala.

Zato što je, po unaprijed smišljenom zločinačkom planu na četnički praznik Vidovdan, 28. juna 1389. godine, u Kosovskom boju na izuzetno podmukao i svirep način ubio turskog cara Murata.

I to tako što se na svom konju Ždralinu, zajedno sa članovima svoje terorističke grupe Toplicom Milanom i Kosančić Ivanom, sjekući Turke na buljuke, probio do komandnog mjesta turske vojske, a onda rutinski mačem proburazio turskog cara Murata, dok je ovaj, pušeći čibuk, sa uzvišenja Gazimestan, gledao kako srpski nacionalisti predvođeni Hrebljanović Lazarom i Jugović Boškom, kršeći Ženevsku konvenciju, nemilice sijeku bataljone mladih gazija, hadžija i šehida.

Zato što je, nakon što mu je rasporio stomak, caru Muratu zadao još jednu ubodnu ranu u predjelu vrata. Za svaki slučaj.

Zato što je ubistvom cara Murata prisilio carevića Bajazita da u borbi za vlast nastavi jednu lijepu porodičnu tursku tradiciju i svilenim gajtanom zadavi rođenog brata carevića Jakuba, čime je osumnjičeni Obilić počinio krivično djelo podstrekavanja bratoubilačkog rata među Turcima.

U tom bratoubilačkom ratu u sljedećih 200 godina stradaće više od 100 turskih prinčeva ili njihove djece, među kojima i prinčevi Mustafa i Bajazit, čija smrt je izazvala teške duševne patnje kod stotina hiljada današnjih srpskih domaćica, koje bi se radije poturčile nego propustile jednu epizodu turske serije o njima i njihovom ocu Sulejmanu Veličanstvenom.

Zato što je inspirisao svog maloljetnog zemljaka iz Republike Srpske Principa Gavrila da 525 godina kasnije, na Vidovdan 1914. godine, ubije austro-ugarskog prestolonasljednika Ferdinanda, koji je došao u Sarajevo da Turcima izjavi saučešće zbog smrti cara Murata, čime je osumnjičeni Obilić Miloš počinio krivično djelo podstrekavanja na terorizam i maloljetničku delikvenciju.

Press