U Banjaluci je dogovorena ralizacija regionalnog vodovodnog projekta Crno vrelo, koji predviđa vodosnabdijevanje 30.000 potrošača na području Banjaluke i Prijedora.

Sastanku Nadzornog odbora prisustvovali su gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban.

Donesena je odluka da se formira komisija za arbitražu koja će u roku od sedam dana predložiti Nadzornom odboru Projekta vodovodnog sistema “Crno vrelo” da napravi presjek finansijskog stanja i ponudi prijedlog rješenja kako bi se potpisao Aneks ugovora o nastavku realizacije ovog projekta.

Podsjećamo, gradnja ovog vodovodnog sistema je obustavljena prije četiri godine, radovi na teritoriji Banjaluke su završeni, a na teritoriji Prijedora su u završnoj fazi. Da bi sistem mogao funkcionisati potrebna je izgradnja zajedničkog objekta.

Ovaj složeni projekat, kaže Budimir Balaban, koncipiran je kao moderan sistem vodosnabdijevanja sa primjenom evropskih standarda i dostignuća, značajan i po obimu.

Njime je predviđeno vodosnabdijevanje 30.000 potrošača, a osim prijedorskih sela vodu će dobiti i banjalučka sela Borkovići, Gornja Piskavica, Bronzani Majdan, Slavićka, Bistrica i Radosavska.

RTRS