U ljubavi jeste sve dozvoljeno, ali ipak singl dame najbolje znaju kako je to osetiti pravu slobodu u svakom segmentu života.

Dok oni koji su u ozbiljnim vezama ili brakovima izričito navode da je ljubav za ceo život ono čemu treba težiti, osobe koje su same najčešće navedu ovih pet razloga kao pozitivne strane singl života.

Kada kažemo samački život, baš nekako tvrdo zvuči, ali kada se osvrnemo na ove, veoma važne momente za svačiji život, shvatimo da ipak ima smisla i da je dobro da jedan deo svog bivstvovanja provedemo sami.

Imate više vremena za porodicu

Poznato je da je porodica stub svega i svakog odnosa. Dok ne budete imali svoju, važno je održavate što bolje odnose sa roditeljima i braćom i sestrama, ukoliko ih imate. Taj odnos je veoma važan zbog vašeg ličnog razvoja jer ako ste dobri prema svojim najbližim, sigurno ćete takvi biti i u partnerskom odnosu.

Kada ste u dugoj vezi ili braku, malo je vremena da, kao ranije, sa porodicom proslavljate važne momente ili ih konsultujete za važne stvari. To se uglavnom ne čini namerno, već samo zato što vreme i prioriteti to ne dozvoljavaju.

Imate vremena za svoje potrebe

U ovaj segment možemo slobodno da uključimo hobije, sport, čitanje knjiga. Uopšte nije važno koliko ste u vezi, važno je da ne izgubite svoju jedinstvenost. Svaki odnos sa sobom nosi i dosta odricanja, ali žene koje su samostalne nikada neće pristati na to da zapostave svoje prioritete. Pojedini muškarci to ne umeju najbolje da razumeju, pa se zato većina veza i raspada.

Zbog toga je najbolje da budete same, da činite stvari koje samo vas ispunjavaju, sve do trenutka dok ne budete srele nekoga ko će umeti da vas isprati u svakom životnom momentu.

Volite samu sebe

Ova rečenica nikako ne znači da ne bi trebalo obraćati pažnju na svet oko sebe, ali ljubav prema sebi, ipak je najvažnija. Sve dok potpuno ne zavolite sebe, nećete moći da na drugog prenesete sve što osećate.

Okrenite se sebi, svojim željama i potrebama. Zavirite u sebi i saznajte šta je to što vas čini srećnom, a šta tužnom, u čemu se ne snalazite, a šta vam najbolje ide od ruke. Odlučite šta želite od partnera i ne pristajte ni na šta manje od toga.

Stavite prijatelje na prvo mesto 

Ako ste ikada u dugoj vezi pomislili na to da imate lošije odnose sa prijateljima, zapitajte se u kome je problem. U vama, naravno. Dozvolili ste da sa bliskim ljudima zahladite odnose, samo zbog toga što mnogo vremena provodite sa voljenom osobom. Ne kažemo da to nije ispravno, ali na taj način gubite prijatelje jer jednostavno nemate dovoljno vremena.

Kada ste slobodni – ceo svet je vaš! Možete da se posvetite svima, da se vidite sa starim društvom, ali imate i priliku da pronađete sasvim nove prijatelje.

Putujte što više

Naravno da možete da putujete i sa voljenom osobom, ali putovanje sa društvom ipak može da bude totalno nezaboravno. Ako ste to već iskusili, onda znate o čemu govorimo. Iz putovanja mnogo toga naučimo o sebi – šta je to što nas privlači, a šta bismo odmah zaobišli. Zato, i na taj način udovoljavajte sebi, pa će vam biti lakše da iz singl raspoloženja uplovite u ozbiljne vode.