Seks može biti itekako zadovoljavajuć, bez obzira na vašu veličinu

Velik broj žena vrlo često ima problema u spavaćoj sobi jer im nedostaje samopouzdanja kad je u pitanju njihovo golo tijelo.

Ako gasite svijetlo i skrivate se ispod pokrivača kako vas partner ne bi vidio, onda propuštate mnogo toga. Moguće je osjećati se seksepilno, bez obzira na izgled. Svi mi imamo određene nedostatke i nitko nije savršen. Višak kilograma, celulit, male sise… To su samo neki od nedostataka s kojima se bori velik broj žena i zbog kojih se često srame svojeg golog tijela. Ipak, ti su nedostaci dio nas i moramo ih znati prihvatiti. Seksepil nema veze s vašim izgledom, već s vašim samopouzdanjem.

Ako se cijelo vrijeme tijekom vođenja ljubavi s partnerom mučite s time kako izgledate i sviđate li mu se, tada uništavate te lijepe trenutke.

Kao prvo i prvo, da mu se ne sviđate ne bi spavao s vama. Muškarci obožavaju žene i njihova tijela i nije im bitno imamo li nekoliko kilograma viška ili malo celulita. Bitne smo im mi. Stoga idući put tijekom vođenja ljubavi ostavite svjetlo upaljeno, skinite se i prepustite se trenutku. Nemojte se zamarati s besmislenim stvarima i budite ponosni na sebe i na svoje tijelo.

U nastavku vam otkrivamo nekoliko trikova i savjeta kako da se opustite i osjećate se seksepilnije u spavaćoj sobi.

Prigušeno svjetlo

Većina žena koje se srame svog tijela ne žele voditi ljubav s upaljenim svjetlom, a muškarce to često frustrira jer oni vole gledati i proučavati naša gola tijela. Ako imate problema s tim, za početak možete ostaviti lagano, prigušeno svjetlo ili samo upalite noćnu lampicu. Ako vam je i to previše, upalite svijeće. Svjećice će samo lagano osvijetliti prostor pa vaši nedostaci neće biti vidljivi, a stvorit će romantičnu atmosferu. Osim toga, mnogo je intimnije voditi ljubav kad ima barem malo svjetla jer tada možete vidjeti svog partnera, kao i on vas a to stvara dodatno uzbuđenje.

Mudro odaberite donje rublje

Umjesto da nosite prevelike pidžame (u kojima se zacijelo nećete osjećati seksi), investirajte u nekoliko komada lijepog donjeg rublja. Odaberite ono u kojem ćete se osjećati udobno, ali i seksepilno. Imajte na umu da smo mi žene same sebi najveći kritičari, dok muškarci na sve naše obline gledaju iz posve drugačije i mnogo pozitivnije perspektive.

Isprobajte nove poze

Iako vam je možda misionarska poza najudobnija, ponekad je dobro isprobati nešto novo, osobito kad je o seksu riječ. Razmislite o dijelovima svog tijela koje najviše volite i pokušajte pronaći one poze koje će ih istaknuti. Muškarci osobito vole one poze u kojima mogu proučavati svoju partnericu stoga se nemojte sramiti već mu priuštite taj užitak.

Nikad se nemojte ispričavati

Kada smo nesigurni u vezi vlastita tijela tada instinktivno često omalovažavamo sami sebe ili zbijamo šale na vlastiti račun. To je jedna od najgorih stvari koje možete učiniti sami sebi jer na taj način ispadate patetično. Takav stav može negativno utjecati na vas, ali i na libido vašeg partnera. Stoga, umjesto toga zauzmite pozitivan stav i imajte na umu da je samopouzdanje mnogo privlačnije od savršenog tijela.

Počnite vježbati

Ne trebate mijenjati svoje tijelo da biste imali odličan seksualni život. Ipak, možete učiniti određene stvari kako bi postali sigurniji u sebe. Želite li smršavjeti ne samo zbog izgleda, već i radi zdravlja, pokrenite se i krenite u akciju. Počnite zdravije jesti i uplatite članarinu u teretani ili pak upišite tečaj joge. Nije bitno čime ćete se baviti, važno je da se aktivirate. Bez obzira na svoju težinu, pokušajte prihvatiti svoje tijelo takvo kakvo je i jednostavno uživajte u seksu.

Ostavite malo odjeće na sebi

Seks ne mora značiti da i vi i partner morate biti goli u krevetu. Ustvari, ako se uvijek seksate goli s vremenom to može postati dosadno i nezanimljivo. Stoga povremeno isprobajte ostaviti koji komad odjeće na sebi jer to može biti vrlo seksi. Primjerice možete nositi samo suknju ili pak njegovu košulju, dok vam ostali dijelovi tijela neka ostanu goli.

Zamislite sami sebe u drugačijoj ulozi

Nema ništa loše u loše u igranju uloga, osobito kad je seks u pitanju, a ovo je vrsta igre za koju vaš partner ni ne mora znati. Tijekom seksa zamislite u glavi da ste neka slavna seksi starleta poput Dite Von Teese ili Jenne Jameson i potom se uživite u svoju ulogu. Budite puni samopouzdanja baš poput njih, a ako se dovoljno potrudite uskoro više nećete morati zamišljati da ste netko drugi već ćete se ponositi vlastitim tijelom i osobnošću. Morate naučiti voljeti vlastito tijelo jer žena koje voli svoje tijelo i prihvaća samu sebe je seksi najviše od svega.

Svi mi želimo izgledati seksi i neodoljivo tijekom seksa, no najbitnije od svega je da budete s osobom koju uistinu volite i koja voli vas. Sve ostalo će vam tada biti manje bitno. Umjesto na svoje tijelo, fokusirajte se na užitke i osjećaje koje doživljavate tijekom samog seksa. Uskoro ćete shvatiti da seks može biti itekako zadovoljavajuć, bez obzira na vašu veličinu.

Izvor: www.yourtango.com