Zoran Aleksić (41) iz Banjaluke uhapšen je u akciji prijedorske policije “Profil” zbog sumnje da je na području Prijedora provaljivao u kuće i stanove iz kojih je ukrao robu vrijednu 10.000 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor su, navodeći njegove inicijale, kazali da je Aleksić uhapšen u utorak.

– Uhapšenog teretimo da je od januara do marta provaljivao u stanove i kuće na području Prijedora. Uglavnom je krao novac, tehničku robu, televizore, kozmetiku, kao i ostale vrijedne stvari. Do sada smo dokumentovali tri provalne krađe u kojima je vlasnicima nanio štetu od oko 10.000 maraka – rekli su u policiji.

Dodali su da je istragom utvrđeno da je osumnjičeni u stanove provaljivao uz pomoć raznih alata kojima je razvaljivao brave na vratima i prozorima.

– Osumnjičeni Z. A. je ispitan, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Protiv njega će banjalučkom Okružnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj koji će ga teretiti za tešku krađu – navedeno je u policijskom saopštenju.

U policiji su kazali da je Aleksić poznat odranije po krivičnim djelima i da ima podeblji dosije. Na području Banjaluke hapšen je više puta zbog krađa. U avgustu 2009. godine bio je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa Zoranom L, Radisavom S. i Radenkom Š. počinio više provala u kojima su “zaradili” 11.800 maraka. Tri mjeseca kasnije opet je dospio iza rešetaka, jer je počinio osam provalnih krađa. Provaljivao je u stanove i kuće odakle je krao laptop računare. Tada je plijen bio težak oko 6.000 maraka. Prema nezvaničnim informacijama, Aleksić je u tom periodu, osim na području Banjaluke, provaljivao i u kuće i stanove u Crnoj Gori, Srbiji i to u Baru, Tivtu, Podgorici. U Crnoj Gori je bio i u pritvoru zbog krađa.

Izvor blizak istrazi je kazao da se Aleksić “specijalizovao” za provale u kuće i stanove te da je često mijenjao saučesnike u krivičnim djelima kada bi bili otkriveni.

Glas Srpske