Prijedorska Osnovna škola “Petar Kočić” ugostiće 52 djece sa Kosova i Metohije, koja će danas doputovati u ovaj grad.
Pedagog u ovoj školi Zoran Mršić kaže da je riječ o djeci od 10 do 14 godina iz Gračanice i Kosovske Mitrovice.

“Oni će biti smješteni u porodicama naših učenika, a sve njih, uz besplatan smještaj i ishranu, darovaćemo prigodnim poklonima i omogućiti im da što bezbrižnije i ljepše provedu ovaj period van Kosova”, rekao je Mršić.

On je dodao da će, prema programu, djecu u ponedjeljak, 22. avgusta, primiti gradonačelnik Prijedora, a potom će obići grad, dok je za utorak, 23. avgusta, planirana posjeta bioskopu “Kozara” gdje će za djecu biti organizovana predstava.

Mršić je dodao da će se, prema programu, u četvrtak, 25. avgusta djeca sa svojim domaćinima okupiti na Kozari, gdje je predviđen obilazak ove legendarne planine i prigodan istorijski čas uz druženje.

On je naveo da su se roditelji masovno odazvali pozivu škole da ugoste mališane sa Kosova, kojima tokom sedmodnevnog boravka u Prijedoru žele pružiti gostoprimstvo u svojim domovima.

Iz Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije najavljeno je da u Republiku Srpsku dolazi više od 500 najboljih osnovaca sa Kosova i Metohije, koje će ugostiti 10 gradova i opština Srpske.

SRNA

Foto arhiva