Odbojkašice Srbije nisu uspjele da osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, jer su noćas poslije preokreta poražene od Kine u finalu sa 1:3 (25:19, 17:25, 22:25, 23:25).

Srpske dame su prevazišle očekivanja u Riju, ali su se očigledno istrošile na fantastičnom putu ka borbi za zlato i nisu na pravi način uspjele da se suprotstave čvrstoj Kini.

Ekipa Zorana Terzića je u prvom setu ponovila igru koja je sa terena oduvala aktuelne šampione Evrope i svijeta Rusiju i SAD, ali je pala u nastavku, što je Kina iskoristila da diktira tempo do kraja.

Nove olimpijske prvakinje su, izuzev prvog seta, igrale nevjerovatnu odbojku. Broj grešaka su svele na minimum, fantastičnom igrom u polju i odbranom nisu dozvoljavale Srbiji praktično nijedan lak poen, a kada su uspjele i da poremete prijem protivnica, u potpunosti su preuzele konce.

Na drugoj strani, Srbija je od drugog seta imala dosta problema u obje faze, a nikako nije moglo da “klikne” da se pogode periodi u kojima funkcionišu i prijem, i blok, i napad.

Takva igra nije bila dovoljna za nešto više u finalu Igara, kao ni da se spriječi Kina da kao mašina gura naprijed i iz seta u set pronalazi dovoljno prostora za sigurnu završnicu.

Bez obzira na poraz u finalu, srpske odbojkašice su osvjetlale obraz nacije i iz Rija će se vratiti uzdignuta čela.

Ovo srebro ima zlatni sjaj.

Press