Finalna kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo 2016“ ,  u okviru „Kulturnog ljeta“  Grada Prijedora , održana je 21. avgusta , u Rakelićima. U višečasovnom programu,  brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu.

Najuspješnija je bila ekipa Orlovače , koja je pobjedila u bacanju kamena s ramena i trčanju u vrećama , druga je ekipa Miske Glave , najuspješnija u poljoprivrednom kvizu i nabacivanju obruča ,  treće mjesto zauzeli su Rakelići , pobjednici u navlačenju konopca ,  dok  je četvrta ekipa Brezičana.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika , Milenko Đaković , koji je podsjetio na veliki značaj ove manifestacije , čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u našim selima.

U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je  KUD „Saničani“ , folklorna sekcija „Orlovača“ , mažoretkinja Aleksandra Kutlača , pjesnikinja Radojka Aleksić Nešić , frulaš Branko Bilbija , izvorne grupe , narodni umjetnici i vokalni solisti.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“ a prijatelji manifestacije „Autotransport“ Prijedor i samostalni prevoznici : „Goronja“ , „Draženko“ i „Vujasin“.

„Selo veselo“ , i ove godine , okupilo je 16 prijedorskih sela , nekoliko stotina učesnika i brojne gledaoce, što je čini jednom od najmasovnijih manifestacija „Kulturnog ljeta“.

prijedor24h/Saša Goronja