U jutrašnjoj prometnoj nesreći u mjestu Resnik kod Pleternice poginule su dvije 15-godišnjakinje. Do nesreće je došlo nakon što je 22-godišnji vozač izgubio kontrolu nad vozilom – u kojemu su se nalazili on i tri djevojke – te sletio s ceste i zabio se u u betonski stup elektromreže.

Vozač je zadržan na liječenju u požeškoj bolnici, a njegova mlađa suputnica nakon liječničkog pregleda puštena je na kućnu njegu. Smrtno stradale djevojke, porijeklom iz mjesta Milanluga i Čaglina, nakon nesreće su prevezene na Odjel za patologiju i citologiju Opće županijske bolnice Požega.

Danas u popodnevnim satima otkriveni su i novi detalji tragične nesreće.

U vozilu se nalazile dvije sestre, jedna poginula

Prema pisanju portala pozega.eu, mještani Čaglina i okolice kazali su da su u vozilu bile dvije sestre, njihova prijateljica i dečko jedne djevojke, koji je upravljao vozilom.

Jedna je sestra poginula u nesreći, a druga je prošla bez ozljeda.

Portal dodaje i kako je za tragediju najvjerojatnije kriva alkoholiziranost vozača, koji je kontrolu nad vozilom izgubio dok se kretao iz pravca Pleternice prema Buku.

Policija: Vozač je pijan jurio kroz mjesto

Mještani Resnika koji su u nedjelju rano već bili budni, svjedoče da je automobil velikom brzinom jurio kroz mjesto. Policijsko priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, oko 4.35 sati u mjestu Resnik 22-godišnji vozač osobnog automobila marke VW Passat, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Vozilo je udarilo u zemljanu površinu, prometni znak i betonski stup javne rasvjete prilikom čega su dvije 15-godišnje putnice smrtno stradale.

Lakše je ozlijeđena i 20-godišnja putnica iz vozila kao i 22-godišnji vozač protiv kojega slijedi kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom obavljanja očevida za promet je bila zatvorena državan cesta D-38 u mjestu Resnik od 5 do 11 sati, a promet se odvijao alternativnim pravcima”, zaključuje se u priopćenju.

Index.hr