Uz pomračenje Sunca i Meseca, ulazak Jupitera u znak Vage i završetak retrogradnog ciklusa Marsa, dok se Merkurov retrogradni hod zaokreće, septembar 2016. godine je mesec značajnih događaja, nepredviđenih situacija i većih promena.

Izlazak Jupitera iz Device na dan 9. septembar 2016. godine, je dobra stvar s jedne strane, zato što se razbija T – kvadrat: Jupiter – Saturn – Neptun koji nam je zadavao puno problema i stvorio puno nestabilnosti. Sa druge strane, ulazak Jupitera u Vagu automatski donosi nove probleme i stvara novi T – kvadrat: Jupiter – Uran – Pluton. Ali ovaj će biti puno izraženiji i direktniji. Može biti i motivacioni, čak iako donese šok.

Prolazak Jupitera kroz Vagu ima prednosti, stvara se harmoničan odnos Jupitera i Saturna, sekstil sa uzajamnom recepcijom (Jupiter u Vagi je na mestu Saturnove egzaltacije, a Saturn je u Strelcu, na mestu Jupiterovog sedišta). U tradicionalnoj astrologiji, harmoničan aspekt Jupitera i Saturna smatra se konstruktivnim, donosi bolju organizaciju i prosperitet, na individualnom i generalnom planu. Ovo je velika promena, ako uzmemo u obzir činjenicu da sve dok je Jupiter bio u Devici (od avgusta 2015. godine do septembra 2016. godine), bio je i u kvadratu sa Saturnom i rezultat toga bio je veliki nered i velike kontradiktornosti.

Ali za sada, pomračenje Sunca koja će se formirati u Devici, 1. septembra, je u opoziciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom i Saturnom i može doneti stres, dekoncentraciju i zbrku. Pomračenje Meseca koja će se dogoditi 16. septembra čini se da ima slične efekte.

 Iako se predviđaju obećavajući novi počeci, septembar 2016. godine još uvek može donijeti dosta zbrke. Atmosfera će se rasčistiti i biti će puno opuštenija krajem meseca kada Mars konačno izlazi iz Strelca i odlazi od rute u natalnoj karti (Škorpija i Strelac) u kojoj je boravio dugo vremena i uzrokovao puno štete početkom 2016. godine.

Poslednja dekada septembra 2016. godine označava početak novog ciklusa: 22. septembra Merkur kreće direktnim hodom, 26. septembra red je na Plutona da krene direktnim hodom i 27. septembra Mars konačno završava svoj retrogradni hod i ulazi u Jarca, gde se oseća dobro zato što je to njegova egzaltacija. No, do tada bi mogli imati problema.

OVAN

Jupiter, Velika Sreća, ulazi u kuću parova Ovna 9. septembra 2016. godine i tu ostaje sve do oktobra 2017. godine. Pred vama su otvorena vrata za nove mogućnosti i biti će otvorena godinu dana pa i više! Uz uticaj Jupitera vaša trenutna veza će procvetati ili vam može doneti novu ljubav, ako je to ono što tražite. Obično kada je Jupiter u njihovoj kući parova, ljudi se zaljubljuju, vere, ulaze u brak ili ostvaruju zajednička dostignuća. U nekim slučajevima, mogu se osloboditi od veze u kojoj su nezadovoljni i koja ih je iscrpljivala dugo vremena. Ali, generalno govoreći, radi se o mogućnostima i emotivnom ispunjenju. Tokom septembra kroz kuću ljubavi Ovna prolazi i Venera, Mala Sreća, sve do 23. septembra. To znači da je ovo srećan mesec za Ovnove sa posebno ispunjavajućim periodom od 9. do 23. septembra.

BLIZANCI

Septembar 2016. godine donosi dobre vesti za Blizance. Na dan 9. septembra, Jupiter, Velika Sreća i vladar kuće parova Blizanaca, ulazi u kuću ljubavi. Ovaj tranzit će trajati do oktobra 2017. godine i za vas se predviđa strastvena godina puna lepih okolnosti. Septembar je mesec koji obećava ispunjenje u ljubavnom životu, zato što se u kući ljubavi Blizanaca nalazi Venera, Mala Sreća i planeta ljubavi i senzualnosti. Ovo je period sa velikim potencijalom za ljubav, ali najpovoljniji je za slobodne veze i avanture, bez obaveza. Službene veze i parovi prolaziće kroz napet period zato što se u kući parova nalaze Mars i Saturn. Ovo je kontradiktoran mesec!

VAGA

Septembar je srećan mesec za Vage. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u Vagi sve do 23. septembra i donosi vam alate zavođenja i puno prilika za bogat ljubavni život. Život u dvoje će procvetati a ako nemate partnera, ovog meseca ćete naći novu ljubav. Mars, vladar kuće parova Vage, odlazi od Saturna i stvara trigon sa Uranom, smeštenim u kući veza Vage. Mars – Uran trigon je energičan i motivacion, predstavlja revitalizaciju, osveženje i obnovu. I na kraju, velika vest: 9. septembra u znak Vagu ulazi Jupiter, Velika Sreća. Sve do oktobra 2017. godine Jupiter će delovati na poboljšanju svih životnih polja, uključujući i veze.

Besno Pile