Muškarci koji su nekad imali seks sa ženom koja je starija od njih, to iskustvo obično pamte kao jedno od boljih u životu.

Ponekad sve ostane samo na tome, pa seks sa starijom ženom bude lepo sećanje, i nešto što pozitivno utiče na kasnije veze muškarca o kojem je reč, a ponekad privlačnost iskusne žene bude tolika da “starije” postanu tip žene kojem on više ne može da odoli.

Evo o čemu je reč, zašto je seks sa iskusnom ženom obično bolji od onog sa mlađom, ali neiskusnijom: Brojke rade svoje. Žene u srednjim godinama obično su imale seks sa više partnera, a iz svake veze – učimo.

Vežba čini majstora, znate kako se kaže. Svakoga od nas oblikuju naša ranija iskustva, a kad dođemo u zrele godine, svi partneri koji su prošli kroz naš život, sve velike ljubavi, svi oni koji su nam slomili srce ostavili su svoj trag i pomogli nam da izgradimo veštine. Životne i seksualne.

Iskusne žene znaju šta žele. Samopouzdanje koje donose godine seksualnog iskustva je beskrajno seksi. Probale su različite poze, tehnike, poigravale se fetišima. Masturbirale dovoljno puta da znaju šta žele, i, što je još važnije, ne boje se da kažu šta žele.

Vremenom su naučile i šta muškarci žele. Ali, ne boje se da istraže i šta je to što bi njihov novi partner mogao da poželi. Od svakoh muškarca sa kojim su bile, naučile su ponešto novo. Naslućivale su, pitale, razgovarale. I ne stide se da ono što ipak (još) ne znaju nauče, iz knjiga, filmova, sa interneta…

U seksu uživaju koliko i njihov mladi partner. Više ne opterećuju ni sebe ni muškarca sa kojim se viđaju iluzijama o braku i porodici. Uživanje je samo sebi cilj, bez pritisaka i očekivanja. A ako se iz takve veze izrodi i ljubav, umeće u njoj da uživaju punog srca.

Shvataju da je seks važan deo svake zdrave veze. Ne koriste seks kao sredstvo pomoću kojeg će postići svoje ciljeve. Seks je – poklon, a ne “kazna” ili “nagrada”.

Kad se zrela, negovana žena u srednjim godinama zainteresuje za mladića, za njega je to neverovatna injekcija samopouzdanja. I taj osećaj ponekad može da bude toliko dobar da je teško naći mu odgovarajuću zamenu.

One uživaju u “podučavanju”. Znaju kad treba da budu dominantne, a kada je pravi trenutak da muškarcu prepuste glavnu reč. Neće žaliti vremena i truda za pripreme – seksi veš, igračke, vino – jer znaju da su te sitnice važne. A muškarci umeju da “namirišu” to znanje i moć, i to im je često neopisivo uzbudljivo.

Imaju samopouzdanja. Ne stide se svog tela, svesne su koliko su vešte u seksu. A ništa na svetu nije seksepilnije od samopouzdanja. Zato što žena koja se ne stidi sebe zrači nekontrolisanom energijom, na koju muškarac, naročito ako je mlađi od nje, teško da može da ostane ravnodušan.

Ne igraju igrice. Kad se viđa sa starijom ženom, muškarac tačno zna na čemu je. Jer, ona neće “namerno da se ne javi kad on zove da bi on… (štagod)”, neće “namerno čekati tri sata da bi mu odgovorila na poruku da bi on… (štagod)”. Ako nešto želi, to će tražiti. Ako nešto ne želi – u tome neće učestvovati ni po koju cenu.

I, ono što je možda najvažnije i najprivlačnije – neće se plašiti da bude ono što jeste. Čak ni po cenu toga da (neko vreme) bude sama.