Zahvaljujući jednostavnom triku, stres može da postane prošlost, a vaš um bistar i pozitivan

Stres je sastavni deo života. Ako ste primetili da ste već na početku dana umorni, nervozni i mrzovoljni, to znači da su vaš mozak “okupirale” negativne misli.

On ostaje u našoj memoriji i stalno se ponavlja poput pokvarene ploče. Naš mozak tokom dana preradi 40 do 60 hiljada misli, a većina njih vrti se oko briga oko stvari koje su se dogodile, koje se događaju ili koje će se tek dogoditi.

Negativne misli su one koje se stalno ponavljaju i najviše nas okupiraju, a time i umaraju. Upravo zbog toga, mozak postaje preopterećen, a posledica toga je snažan osećaj umora, iscrpljenosti i nervoze, zbog čega na kraju dana “padamo” s nogu i postajemo mrzovolji i neraspoloženi.

Ali, postoji tehnika koja za samo jedan minut može da reši problem! Zahvaljujući jednostavnom triku, stres može da postane prošlost, a vaš um bistar i pozitivan. Reč je o tehnici koja fokusira mozak na druge situacije i naređuje mu da zaboravi ponavljajuće stresne misli.

Ovu tehniku možete da upotrebiti na bilo kojem mestu, a pomoći će vam da kontrolišete svoje misli i “ispraznite” glavu:

1. Zatvorite oči i fokusirajte se na zvukove oko vas. Beba koja plače, kolege koji tipkaju po tastaturi kompjutera, automobili u saobraćaju…

2. Udahnite duboko, pa izdahnite, kao kada želite da se koncentrišete.

3. Nastavite sa dubokim disanjem pet puta za edom i maksimalno se fokusirajte na to.

4. Tokom disanja, osluškujte vazduh od samog ulaska u vaše telo kroz nos, dok puni vaša pluća i kako izlazi iz vašeg tela tokom izdisaja. Pokušajte da osetite da li je vazduh koji izlazi topao ili hladan.

5. Uz pomoć čula sluha, vaš mozak će na trenutak da zaustavi ponavljajuće negativne misli.

Kurir