DNS je zaustavio prodaju Rudnika željezne rude Ljubija. Marko Pavić karte je otkrio u emisiji ATV-a “Jedan na jedan”. Lider te stranke, po prvi put otvoreno je rekao da je koalicija na inicijativu DNS-a odustala od prodaje rudnika.

“Evo sad ću prvi put reći da je to DNS inicirao, ali da su koalicioni partneri prihvatili i da prvi put rudnik nije prodat, upravo na inicuijativu DNS-a, a prihvatanjem koalicionih partnera”, rekao je Marko Pavič, lider DNS-a.

Nakon što je lider DNS-a pokazao mišiće i lider i Petar Đokić bi da odmjeri snage. Tvrdi da DNS nije zaustavio prodaju, već ju je Vlada odgodila i to na njegovu inicijatiuvu.

“To nije zausatvio DNS, nego je odluku o tome donosilal Vlada RS i procjenjivala Narodna skupština, nego smo odluku o tome donijeli na sluedeči način da obnovimo postupak, ponude će biti razmatrane nakon izbora, ja sam to kao ministar rekao da ću uraditi i uradio sam”, kaže Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

Dok se koalicioni partneri utrkuju i opozicija bi da poentira. Igor Crnadak tvrdi da je jasno da se radi o predizbornom manevru, a jedan od vođa prijedorskih protesta, Branisalv Borenović tvrdi da se pokazalo da je opozicija bila u pravu.

“Da li to DNS želi da upotrijebi u predizborne svrhe to je najmanje bitno, sve će biti poznatno, već poslije lokalnih izbora, ali smo bili poptuno u pravcu kada smo na taj način kritikovali”, kaže Branislav Borenović, lider PDP-a.

“Kristalno je jasno da je izjava da sada ne daju prodaju, da će je dati poslije izbora kada dobiju izbore u Prijedoru”, kaže Dušan Berić, kandidat za gradonačelnika Prijedora (SDS).

Za optužbe opozicije Marko Pavić ne mari. Nakon što su na protestima doživjeli fijasko kaže, ne preostaje im ništa drugo.

“Ni DNS ni ja nećemo povući nikakv potez koji će štetiti PrijedorU, a opozicija neka se koprca u svojim lučinama u koje su se i upetljali”, odgovara Marko Pavić,predsjednik DNS-a.

Koverte sa poboljšanim ponudama koje su prije dva mjeseca dostavili izraelski i predstavnici Arcelor Mitala, Vlada makar za javnost, nikada nije otvorila. Prije nekoliko dana u Službenom glasniku su povukli raniju odluku o prodaji Ljubije koju su greškom objavili.

ATV