Robert Duno (37), vlasnik zagrebačke firme Pitstop na koji se vodi kafić Industry i koji je juče učestvovao u obračunu u Zagrebu u kojoj je jedan žena ranjena, u zajedničkoj akciji SIPA i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH 27. marta 2013 bio je uhapšen.

Sa njim su, kako piše Jutranji list bila privedena trojica njegovih sugrađanina iz Kiseljaka.Osim njih privedeno je bili i 13 carinika zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitom uvozu kafe u BiH.

Radilo se o nastavku akcije Panama.

Jedan od privedenih bio je i funkcioner SIPA zbog sumnje da je osumnjičenima odavao informacije.

Preko carinskih ispostava Gradiška i Bihać uvezeno je 138 šlepera kafe, koja je prilikom carinjenja lažno deklarisana kao soja ili glina, a sve radi izbjegavanja plaćanja takse i carine.

Sumnjalo se da je budžet oštećen za 30 miliona KM.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči, kako piše Jutarnji list, da su bili dio organizovane grupe koja je od janura 2009. do kraja avgusta 2011. godine organizovala i prokrijumčarila 139 kamiona sirove kave.

Do Roberta Dune Jutarnji list nije uspio doći.

Robert Duno na svom profilu na Fejsbuku se pokazao kao veliki ljubitelj mafijaškog kuma Al Kaponea jer je istao njegov citat i veliku fotografiju.

Podsjećamo, juče ujutro aktivirana je ručna bombu u Sutlanskoj ulici u Zagrebu u kojoj je ranjena žena (76), a nekoliko automobila je oštećeno. Mediji su juče pisali da je eksploziji prethodio sukob vlasnika Industry bara i vlasnika objekta koji mu je iznajmio prostor.

Sukob navodno traje još od prošle godine.

Vlasnik prostora sklopio je višegodišnji ugovor o najmu sa ugostiteljem koji ima sjedište firme u Stolačkoj ulici na Knežiji, ali je već nakon godinu dana od njega zahtjevao da izađe iz prostora, što je on odbijao.

Jutarnji list/NN