Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je, ukoliko je Savez za promjene počeo da kalkuliše i preispituje stavove u vezi sa referendumom o Danu Republike, to gore od izdaje.
“Mnogo je gore od izdaje ako je Savez za promjene počeo da kalkuliše u vezi sa referendumom, a da to naplaćuje glasovima za svoje načelnike preko Bakira Izetbegovića. To je izdaja i licemjerje istovremeno”, rekao je Stevandić Srni, nakon izjave potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Zdravka Krsmanovića da bi Savez za promjene mogao da preispita svoje stavove o održavanju referenduma o Danu Republike.

Stevandić je naveo da Srbija nije negirala referendum, već neće da ponavlja greške nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića i naređuje vlastima Republike Srpske šta da rade.

“Tako Srbija čuva svoju međunarodnu poziciju i mogućnost da stane iza odluka institucija Srpske”, naglašava Stevandić.

Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, poručio je da “prestrašeni ljudi, kukavice, poltroni i oportunisti ne mogu voditi nijednu opštinu, narod ili državu”.
Zdravko Krsmanović izjavio je danas da će Savez za promjene nakon stava rukovodstva Srbije o referendumu preispitati i svoje stavove o održavanju referenduma o Danu Republike.

SRNA