Ono što je počelo kao dječaka zabava u očevoj igraonici, Nikoli je postao – posao. Možda i nevjerovatno zvuči da, kod nas, neko zarađuje od igranja video igrica, ali to je ovom 19-godišnjem Brčaku pošlo za rukom.

Popularni ”Kaunter strajk” postao mu je glavni izvor zarade. Nije želio da kaže koliko, tačno, mjesečno zaradi. Samo je dodao da apsolutno nizašta nema potrebe da traži novac od roditelja.

“Predobar posao. Nisam mogao da zamislim ovo. Znači, igram otprilike, najmanje oko šest sati na dan. Kao sa ekipom i pored ovoga što ja želim da igram da napredujem individualno, možda još nekih dva, tri sata”,kaže Nikola Kovač.

Nikola je, zapravo, profesionalni igrač. Trenutno igra za jedan njemački tim sa kojim je osvajao brojne nagrade na turnirima širom svijeta. Na poslednjem, održanom u Atlanti prije dva mjeseca, okitili su se bronzom. To mu je i najveći uspjeh.
“Ja sam samo igrao i samo sam pokušao da se unaprijedim iz svakog meča, iz svake runde. Uvijek sam samo gledao naprijed i to je to. Sljedeće takmičenje je 22. u Londonu. To sadrži četiri ekipe. Nagrada je 100 hiljada dolara. Tako da, nadam se da možemo da ostvarimo, da osvojimo taj turnir”, priča Kovač.

Da se toliko novca vrti oko igranja igrica prvobitno je bilo teško shvatiti Nikolinim roditeljima. Sada su mu najveća podrška, čak i pratioci na trunirima.

“On dosta odskače od svoje generacije i od ovih većih momaka koji su dugo godina igrali. Igro je sa ovim jednim bambijem koji je vjerovao u njega. Ali za čas je njega Nikola prestigo i tako je otišao dalje i dalje. I sad je tu gdje je. I veoma sam ponosan u svakom slučaju”, rekao je Slobodan Kovač, Nikolin otac.

Bilo je i ponuda da Nikola zaigra za američke timove ali ih je odbio. Sada je najveća želja da postane svjetski šampion. Priliku da to i postane imaće na turniru u januaru vrijednom, nevjerovatnih, milion dolara.

ATV