Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Prijedor Dalibor Pavlović izjavio je danas da će se zalagati za pronatalitetne mjere s ciljem suzbijanja “bijele kuge”.

snsd-pavlovic
“Zalagaću se da grad finansira jedan pokušaj vantjelesne oplodnje u cijelosti, a do sada je finansirana polovina potrebnog iznosa”, rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Pavlović, koji dužnost odbornika u Skupštini grada Prijedor obavlja osam godina, najavio je da će se zalagati da svako prvo, drugo i treće dijete u porodici dobije naknadu od 500 KM, a svako naredno od hiljadu KM.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Svetlana Ružičić istakla je da niko ne može biti zadovoljan kvalitetom obrazovanja i da pažnju treba usmjeriti na kvalitet nastavnika kao najznačajnije odrednice uspješnih obrazovnih sistema.

“Vrhunski sistemi obrazovanja su vrlo selektivni u procesu izbora kandidata koji ulaze u profesiju nastavnika. Škola, takođe, za sve učenike treba osigurati okruženje koje podstiče njihovu različitost i usklađeno je s njihovim obrazovnim potrebama, te maksimalizuje njihov potencijal za učenje”, poručila je Ružičićeva i dodala da lokalna zajednica treba da mnogo više učestvuje u kreiranju obrazovnih politika.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Prijedora Željko Macura rekao je da je politika human posao, ali da je samo pojedinci prljaju, te da svaki moralan i pošten čovjek može i mora da se bavi politikom, makar kao simpatizer u političkoj partiji.

“Čvrsto sam opredijeljen za razvoj i revitalizaciju privrednih, poljoprivrednih i kulturoloških potencijala našeg Prijedora i svega ostalog što je u zajedničkom interesu”, rekao je Macura.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Prijedor Bojan Denjak rekao je da su mnogobrojni slučajevi odlaska mladih ljudi u inostranstvo činjenica, ali da to nije rješenje svih problema.

On je dodao da će se zalagati za poboljšanje nivoa ekonomije i za razvoj turističkih kapaciteta koji nisu u cijelosti iskorišteni.

SRNA