Demokratski narodni savez očekuje da na predstojećim lokalnim izborima osvoji više od 100.000 glasova na republičkom nivou i 14 načelničkih i gradonačelničkih funkcija, rekao je predsjednik DNS-a Marko Pavić.
Pavić je istakao da DNS očekuje dobar izborni rezultat u opštini Krupa na Uni, koja treba da ima dobru saradnju sa Prijedorom, kao centrom regije, i Vladom Republike Srpske.

On je napomenuo da je DNS dugo prisutan u ovoj lokalnoj zajednici gdje je u protekle četiri godine stanje nazadovalo.

“Odlučni smo da imamo skupštinsku većinu i načelnika jer su članovi DNS-a već pokazali da znaju i mogu raditi na unapređenju kvaliteta života građana”, rekao je Pavić na izbornom skupu DNS-a u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni.

Pavić je rekao da je izuzetno zadovoljan kampanjom koju DNS vodi u duhu svog programa dostojanstveno, mirno, bez vrijeđanja, ali odlučno u realizaciji svojih ciljeva, te naglasio da ova stranka konstantno bilježi porast povjerenja građana.

Kandidat DNS-a za načelnika opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić rekao je da budžetska sredstva treba trošiti domaćinski i ulagati u projekte za koje se odluče građani, te da će svojim zalaganjem, radom i poštenjem dokati da se to može.

Kljajić je kao prioritete naveo ulaganje u infrastrukturu, zalaganje da socijalne kategorije primaju naknade, da učenici imaju subvencije za prevoz.

Nosilac odborničke liste DNS-a Milorad Knežević rekao je da će prioritet odbornika ove stranke biti vraćanje na stanje od prije prije četiri godine.

“To znači da treba ispoštivati odluke Skupštine i poštovati poljoprivrednike, socijalne kategorije i sve građane što sad nije slučaj”, kaže Knežević.

On je napomenuo da je prije prije osam godina deficit opštine iznosio 180.000 KM, da je tokom četverogodišnjeg mandata DNS-ovog načelnika konsolidovan, pa je prije četiri godine ostavljen suficit od 31.000 KM, a danas je budžet ove opštine ponovo u deficitu.

SRNA