Dragomir Buco Ilić, prvi čovjek premijerligaša iz Krupe na Vrbasu poslije gostovanja na Grbavici i poraza od Željezničara (1:2) u osmom kolu prvenstva Premijer lige BiH zahvalio se klubu domaćinu na velikom gostoprimstvu, fer i sportskoj utakmici.

-Ono što smo doživjeli na Grbavici rijetko gdje se sreće i ovim putem želim javno da se zahvalim ljudima iz Fudbalskog kluba Željezničar. Prije svega na korektnom odnosu, gostoprimstvu, profesionalnom odnosu i činenici da smo dočekani i ispraćeni kao istinski sportski prijatelji i rivali. Malo je ovakvih stvari u fudbalu BiH i trebalo je da ih ima više, bilo bi nam svima kud i kamo ugodnije i bolje – istakao je Dragomir Buco Ilić, prvi čovjek Krupe.

On nie želio da komentariše dešavanja na terenu i činjenicu da su arbitri, kao i prošle sezone u Kupu BiH svim snagama „vukli“ na stranu domaćina.

-Za nas je svaka utakmica određeno iskustvo, pogotovo na ovom nivou. Ljudi iz Željezničara su bili krajnje korektni i prijateljski nastrojeni prema našoj ekspediciji i to cijenimo i poštujemo. Mi ćemo nastojati da se na najbolji mogući način revanširamo našim sportskim prijateljima iz Sarajeva u prvom proljećnom kolu. Željezničaru želimo sve najbolje u nastavku šampionata, a mi se okrećemo utakmici protiv Zrinjskog – dodao je na kraju Dragomir Buco Ilić.