Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je izuzetno zadovoljan dinamikom radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića u centru grada, koja je počela prije mjesec dana.
Pavić, koji je danas posjetio gradilište, izjavio je novinarima da gradska vlast vodi računa o ravnomjernom razvoju grada i rasporedu infrastrukture.

“Mi smo u samom centru grada dosta toga učinili od glavne ulice pa nadalje i ostala nam je ova ulica koja je dvosturko značajna jer je ovo centar grada i ovom ulicom ide najviše đaka, budući da ona povezuje autobusku i željezničku stanicu sa svim srednjim i nekim osnovnim školama”, rekao je Pavić.

On je dodao da je cilj bio da se uredi ulica i naprave veće pješačke staze tako da djeca idući u školu ne budu ugrožena od saobraćaja.

“Izuzetno sam zadovoljan dinamikom radova, mada smo na početku imali poteškoća oko tendera i ova je ulica davno mogla biti uređena, ali lijepo vrijeme olakšava izvođačima radova i nadamo se da će ulica biti kompletno uređena do kraja oktobra”, rekao je Pavić, dodajući da će njenim uređenjem grad Prijedor dobiti konture urbano uređene sredine.

Tehnički direktor “Kozara-puteva” Dejan Gaković rekao je da je preduzeće angažovano u maksimalnom kapacitetu i radovi se odvijaju “punom parom”.

“Trudimo se da ispoštujemo sve zadate rokove i nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni obavljenim poslom”, rekao je Gaković.

On je dodao da se istovremeno izvode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, tako da, kada se završi ova faza, slijedi završno uređenje ulice.

Projektant Srđan Moravac potvrdio je da radovi idu prema predviđenom projektu i da očekuje da će biti završeni u predviđenom roku.

“Ova ulica će i dalje imati jednosmjerni režim saobraćaja, imaće parking prostore raspoređene kao i do sada, a ispred solitera će biti napravljen trg sa skulpturom, klupama i pješačkim tokovima i širokim trotoarima, ambijentalnim osvjetljenjem i novom uličnom, led-rasvjetom”, rekao je Moravac.

Radove na uređenju ove ulice izvodi preduzeće “Kozara-putevi” iz Banjaluke, a vrijednost projekta je 1.079.776 KM.

SRNA