Petar Jelić, kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske predložen od strane Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka boravio je danas u Prijedoru gdje je, na zatvorenom sastanku u hotelu „Prijedor“ razgovarao sa predstavnicima nekoliko klubova.

I dok treba da ispuni uslove postavljene od Komisije za propise Fudbalskog saveza Republike Srpske do 14. septembra vezano za svoju kandidaturu Jelić obilazi klubove i ljude koji uglavnom čine opoziciju aktuelnom rukovodstvu Saveza, pa mu je tako domaćin u Prijedoru bio Stanko Vujković, nekada član Izvršnog odbora FSRS koji je izbačen iz svih foruma fudbalske organizacije RS i BiH zbog kriminala počinjenog u fudbalu (član 19. Statuta FSRS i FS BiH), odlukom Skupštine Područnog Fudbalskog saveza Prijedor. Ovu odluku potvrdio je i Izvršni odbor FSRS.

Pored suspendovanog Vujkovića, koji je inače u međuvremenu nepotizmom postavljen za direktora RŽR „Ljubija“, delegaciju domaćina Petru Jeliću, u čijoj pratnji je bio nekadašnji sudija Robert Zrilić, inače projektovan za budučeg generalnog sekretara ukoliko Jelić na izborima 26. septembra u Banjaluci pobijedi aktuelnog predsjednika Milu Kovačevića, činili su još Stojan Janjetović, poraženi kandidat u trci za predsjednika GFS Prijedor od Slaviše Kralja, kao i predstavnici klubova: Omarska, FSA Prijedor, Sloga Rakelići, Kozara Donji Orlovci…

Potez lobiranja dvadesetdevetogodišnjeg Jelića u najmanju ruku čudi, s obzirom da je kandidat za predsjednika FSRS, jer je održao sastanak sa ljudima koji ne predstavljaju zvanične fudbalske forume u Gradu i Području Prijedor, a zaobišao je legalne institucije fudbalskog sistema Republike Srpske, GFS i PFS Prijedor čiji su delegati u Skupštini FSRS i koji će da glasaju 26. septembra na izbornoj sjednici. Osim Gradskog i Područnog saveza Prijedor Petar Jelić je zaobišao i najizrasliji i najpoznatiji klub s prijedorske regije – Fudbalski klub Rudar Prijedor, koji je trenutno lider prvoligaškog karavana Republike Srpske.

prijedor24h